Iarna pe care nu o vom uita! Când ne vom bucura de prima zăpadă. Vom avea parte de nămeţi cum nu au mai fost de ani de zile

În ciuda prognozelor contradictorii pentru această iarnă, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi de la Severe Weather Europe spun că România va avea parte de ninsori cum nu a mai avut de ani buni.

Când ne vom bucura de prima zăpadă / foto: arhiva Click!
Când ne vom bucura de prima zăpadă / foto: arhiva Click!

În ciuda faptului că am avut o toamnă blândă, cu temperaturi de peste 25°C, vremea se va schimba rapid din jurul datei de 1 decembrie 2024, temperaturile coborând sub pragul de îngheț. De asemenea, până la sfârșitul primei luni de iarnă, va fi multă zăpadă.

Când încep ninsorile

După o vară record cu temperaturi de peste 40°C și o toamnă prea caldă, meteorologii spun că în această iarnă va ninge mai mult ca niciodată. Se așteaptă ca vremea să se schimbe rapid în decembrie, cu temperaturi în scădere bruscă și prima ninsoare așteptată după jumătatea primei luni din sezonul rece.

Prin urmare, prima ninsoare de care se vor bucura copiii din toată țara va fi în jurul datei de 15 decembrie 2024, cu o ninsoare și mai mare de Crăciun. În București, zăpada cade în timpul sărbătorilor, spre bucuria tuturor, iar la munte, ninsorile abundente cad de la sfârșitul lunii noiembrie. Potrivit experților ANM, în sudul României se înregistrează temperaturi maxime de -2°C, în timp ce în regiunile mai înalte, temperaturile scad până la -10°C în timpul nopții.

În ultimii ani, frumusețea sărbătorilor de iarnă a fost pierdută în România, deoarece temperaturile au crescut înainte de începerea sărbătorilor de iarnă. Din fericire, meteorologii spun că la sfârșitul anului 2024 vor fi ninsori și ger ca în trecut.

Frigul extrem este cauzat de slăbirea vortexului polar, care aduce curenți de aer rece și precipitații de la Polul Nord către Europa, Canada și America de Nord. Asta înseamnă că frigul nu va mai rămâne în nord, ci va veni în regiunea noastră ca în anii precedenți.

Un vortex polar puternic înseamnă o circulație polară stabilă, care menține aerul rece în regiunile arctice. Un vortex polar slab poate duce la pătrunderea aerului rece în regiunile temperate, cum ar fi Statele Unite și Europa. În anii cu o acoperire mai mare de zăpadă în octombrie, vortexul polar a fost mai slab, ceea ce a dus la ierni mai reci în regiunile temperate”, explică cercetătorii, conform bugetul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zăpadă la munte - ninsoare - meteo -vremea FOTO Shutterstock
Proces electoral într-o secție de vot în timpul turului I al alegerilor pentru funcția de președinte al României și pentru referendumul legat de Capitală, București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caine Foto Ilegis jpg
muncitori foto pixabay
masa craciun shutter jpg
amfora pixabay png
ten frumos jpg
turist grec jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net