Ce pun bulgăroaicele în gogonelele murate. Așa ies pline de gust și se păstrează fragede toată iarna

Murăturile sunt esențiale în fiecare gospodărie românească, iar gogonelele sunt un deliciu nelipsit de pe mesele noastre, mai ales în sezonul rece.

Gogonelele sunt un deliciu iarna / foto: captura youtube
Gogonelele sunt un deliciu iarna / foto: captura youtube

Însă secretul gustului desăvârșit și al texturii fragede care se păstrează toată iarna vine, uneori, de la rețetele vecinilor noștri bulgari. Hai să descoperim împreună ce ingrediente speciale și trucuri folosesc bulgăroaicele pentru a face gogonelele să fie de neuitat, potrivit site-ului micutabucatarie.blogspot.com. 

Ingrediente necesare

Iată de ce avem nevoie pentru a pregăti aproximativ 5 borcane de 800 ml de gogonele bulgărești:

  • 2,5 kg de gogonele
  • 750 gr de morcovi
  • 200 gr de zahăr
  • 200 ml de oțet (9%)
  • 1 pachet de conservant
  • Frunze de țelină
  • Sare neiodată, după gust (eu am folosit cam 40 gr)

Cum preparăm gogonelele bulgărești

Începem prin a spăla bine gogonelele și a curăța morcovii de coajă. Totul se taie în rondele. Dacă aveți un robot de bucătărie, procesul devine extrem de rapid, iar felierea se face în doar 2-3 minute.

Așezăm rondelele într-un vas încăpător și le amestecăm bine cu zahărul, oțetul, conservantul și frunzele de țelină. După ce amestecul este omogen, adăugăm și sare, ajustând după gust. În acest mod, fiecare legumă va prelua din aroma condimentelor și va deveni savuroasă.

Lăsăm amestecul să stea la macerat timp de 3-4 ore. Totuși, o variantă și mai bună este să îl lăsăm peste noapte. Astfel, legumele vor lăsa și mai multă zeamă, iar aroma va deveni mai intensă.

După ce legumele s-au marinat, le punem în borcane fără să le îndesăm prea tare. Este important să lăsăm puțin spațiu, ca să prevenim fermentarea.

Un truc de la gospodinele bulgăroaice

Pentru ca gogonelele să rămână fragede și să nu se înmoaie, secretul este să nu le înghesuiți prea tare în borcane. Astfel, procesul de fermentare este prevenit și legumele își păstrează fermitatea.

Nu-i așa că este ușor? Iar gustul este absolut incredibil! Dacă urmați această rețetă, veți obține niște murături pline de savoare, care vor face deliciul fiecărei mese de sărbătoare sau al unui prânz obișnuit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
horoscop 3 august webp
Barbat femeie relatie cearta FOTO Shutterstock jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
pilaf turcia jpg
mere supa istock jpg
pickles 700059 1280 jpg
WhatsApp Image 2024 10 31 at 3 22 36 PM (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net