Iarna, un coșmar pentru adulți, o fericire pentru copii

Ultima actualizare:
La patinoar. Începători sau experimentați,  toți simt magia  gheții pe patine
La patinoar. Începători sau experimentați, toți simt magia gheții pe patine

Drumuri blocate, coduri roşii de viscol şi ninsoare, trotuare îngheţate, facturi umflate la bloc, ger năprasnic. Iată suficiente motive pentru care urâm anotimpul alb. Însă iarna poate fi şi frumoasă.

Anotimpul alb, care-i scoate din minţi pe adulţi, aduce atâta bucurie pe chipul copiilor. Dacă cei mari au „îngheţat” de îndată ce primii fulgi au început să cadă în această lună, cei mici au decretat stare de distracţie pe pârtiile din parc. Ieri, zeci de prichindei de toate vârstele au tras de părinţii lor să fie scoşi la săniuş. În Parcul Tineretului din capitală era larmă de nedescris pe derdeluşurile improvizate, iar în Cişmigiu nu puteai să faci un pas decât în compania celor mai prietenoase păsări, porumbeii.

După o zi de muncă ori de luptă cu nămeţii, cel mai bine vă face o plimbare de seară pe străzile încă necurăţate de omăt. Albul zăpezii şi liniştea nopţii vă vor ajuta să vă încărcaţi baterile pentru a doua zi, când o veţi lua de la capăt: alt coşmar alb, alt cod roşu de viscol şi vreme rea, ambuteiaje în trafic, nervi întinşi la maximum. Dar, chiar şi aşa iarna tot merită un loc în inima noastră.

La joacă. Porumbeii, cele  mai prietenoase  păsări de la oraș  cu cei mici
La joacă. Porumbeii, cele mai prietenoase păsări de la oraș cu cei mici

La plimbare. O plimbare cu sania  pe omătul moale  v-ar relaxa și pe voi și pe țânci
La plimbare. O plimbare cu sania pe omătul moale v-ar relaxa și pe voi și pe țânci

Aventură. Patru prieteni  și-un câine sunt  destui pentru  a porni într-o  drumeție
Aventură. Patru prieteni și-un câine sunt destui pentru a porni într-o drumeție


    Aventură. Patru prieteni  și-un câine sunt  destui pentru  a porni într-o  drumețieFoto: Sever Gheorghe/Dorin Constanda
Aventură. Patru prieteni și-un câine sunt destui pentru a porni într-o drumețieFoto: Sever Gheorghe/Dorin Constanda

Va fi cea mai geroasă noapte de Anul Nou din ultimii 53 de ani

Un val de aer foarte rece din Siberia ne va aduce trei zile de ger cumplit. Meteorologii spun că din 1961 nu a mai fost așa de frig în noaptea de Anul Nou. Gerul s-a instalat de ieri, în toată țara. S-au înregistrat -25 de grade la Apa Neagră, în județul Gorj, și -20 de grade la Toplița, iar ieri la prânz erau -20 de grade la Bâlea Lac și Vârful Omu. În noaptea dintre ani, foarte mulți români obișnuiesc să sărbătoraescă în stradă. Atenție! Va fi un ger cumplit, în toate regiunile. ”Probabil, se vor înregistra recorduri de frig în multe localități. Noaptea de 31 decembrie 2014 ar putea fi cea mai rece după anul 1961. Cele mai scăzute valori sunt prognozate pentru Mircurea Ciuc (minus 26 de grade), Brașov, Suceava, Piatra Neamț -minus 22 de grade. Pentru București, estimăm o temperatură de -17 grade, poate chiar mai scăzută la periferia orașului. Doar în vestul țării și pe Litoral vor fi temperaturi de -12 / -10 grade, în rest vor fi foarte scăzute. Din 3 ianuarie, valorile vor crește, până la nivelul normal al perioadei”, ne-a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.

• Numărul victimelor, după 48 de ore de ninsori abundente și viscol, a ajuns la 3. După ce luni, două femei, dintre care una însărcinată, au murit în ambulanțe rămase înzăpezite, ieri, un bărbat de 47 de ani a murit de frig în piața din Mioveni, județul Argeș.• Peste 340 de pacienți care necesitau dializă și 72 de gravide au fost transportate la spitale.• În județul Brăila, 59 de localități nu aveau ieri apă, iar în alte 43 nu era curent electric. La fel s-a întâmplat și în alte 22 de localități din Buzău, Galați, Dâmbovița, Tulcea și Neamț.• Șaisprezece trenuri Regio și cinci InterRegio, cu rute spre Constanța, Galați, Suceava, Iași, Ploiești, București, Buzău, Mărășești și Tecuci, nu au circulat ieri, din cauza vremii. Pasagerii care aveau bilete la trenurile anulate vor primi, la cerere, contravaloarea tichetelor pentru traseul neefectuat.• Mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coandă au avut, ieri, întârzieri la decolare între 30 de minute şi o oră, în urma operaţiunilor de degivrare. Nici o cursă nu a fost însă anulată din cauza vremii.• Aproape 17.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și militari au acționat în județele afectate de viscol, au deszăpezit peste 600 de mașini în care se aflau peste 1.000 de oameni.• Un elicopter al SMURD a intervenit în Insula Mare a Brăilei pentru a prelua doi bolnavi, soț și soție, care aveau nevoie de îngrijiri medicale urgente. Ei au ajuns cu bine la spital. Insula Mare a Brăilei, unde locuiesc circa 5.000 de persoane, era izolată de luni după-amiază, iar trecerile cu bacurile s-au efectuat doar în situații de urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net