550 de imobile din Prelungirea Ghencea sunt dărâmate. Nicușor Dan: «Primăria este proprietar acum»

Banii! Dă, bă, banii!”. ”Huo, hoţii, ne demolează ilegal!”. Strigătele se aud peste gardul de sârmă de pe una dintre proprietăţile de pe Prelungirea Ghencea în timp ce un excavator gigantic face praf un zid. În spatele gardului, lângă utilaj, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au început în forţă demolările celor 550 de proprietăţi care vor fi înghiţite de extinderea arterei.

Demolărie au început  ieri în Prelungirea Ghencea. Fotografii: Adrian Popescu
Demolărie au început ieri în Prelungirea Ghencea. Fotografii: Adrian Popescu

Municipalitatea e acum cel mai mare proprietar de imobile şi terenuri din sectorul 6. Deţine cu drepturi depline 550 de proprietăţi, în zona Prelungirea Ghencea, reprezentând terenuri şi imobile, dintre care doar patru locuite.

Toate vor fi demolate pentru extinderea şi modernizarea arterei, iar excavatoarele şi buldozerele fac deja ravagii. Deocamdată, potrivit spuselor primarului general Nicuşor Dan, cele patru clădiri în care locuiesc familii nu vor fi demolate decât dacă se găseşte o soluţie locativă pentru expropriaţi. Nicuşor Dan a vizitat ieri zona unde se demolează, la intersecţia Prelungirea Ghencea cu strada Intrarea Scurtă.

Lucrările au început în anul 2019

„Primăria a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că e proprietar şi poate să înceapă lucrările de demolare. Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului, acum suntem la 15%”, a anunţat Nicuşor Dan.

Numărul proprietăţilor care trebuie demolate a fost stabilit pe baza aşa-numitului culoar de expropriere, trasat de vechea administraţie a Capitalei condusă de Gabriela Firea.

Primarul a fost luat la rost  de locuitorii zonei
Primarul a fost luat la rost de locuitorii zonei

„Cei de aici au ajuns la saturaţie cu acest şantier început de mulţi ani şi unde muncitorii mai mult nu lucrează. Toată lumea promite, dar lucrurile rămân la fel, circulaţia e bulversată şi e multă mizerie. Plus că au început demolările şi oamenii nu şi-au primit banii”, ne declară Antonia Lupescu de la Asociaţia Prelungirea Ghencea. E printre proprietarii care vor fi expropriaţi şi cere lămuriri.

„Primăria a pus banii în cont, pentru toate proprietăţile, după care se constituie o comisie care e comună cu Primăria, Prefectura şi Oficiul de publicitate şi Cadastru şi această comisie solicită proprietarilor să vină cu actele. În măsura în care sunt valide, eliberează banii din cont”, le-a răspuns nemulţumiţilor primarul.

Click! spune

Proiectul de lărgire şi modernizare a străzii Prelungirea Ghencea datează din 2006. Lucrările au început în septembrie 2019 şi urmau să fie gata în septembrie 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net