De ce e vinovat Nicușor Dan pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională? Cine a montat sistemul

Ultima actualizare:

Nicușor Dan ar putea fi considerat vinovat pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională! Primarul Capitalei nu poate fi fericit după ce sistemul VAR a dat deja primele erori, chiar în prima etapă a SuperLigii României.

Edilul, vinovat pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională? Foto: colaj Facebook/Nicușor Dan
Edilul, vinovat pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională? Foto: colaj Facebook/Nicușor Dan

România încearcă să se modernezize cum poate ea mai bine, dar meciul dintre FCSB și U Cluj a arătat încă o dată că în unele momente țara noastră e depășită de situație. Arbitrul partidei din Liga 1 a făcut două greşeli mari, din cauza faptului că arbitrajul video VAR nu a funcţionat.  

Sigur te interesează: Uraganul Gigi Becali! A tunat și a fulgerat. Câți jucători de la FCSB a executat?

Este pentru prima oară când sistemul nu funcționează pe Arena Naţională. Totul a mers perfect la cele patru meciuri de la Euro 2020 găzduite pe stadionul din București, doar că atunci de montarea sistemului s-au ocupat oameni speciliazați din străinătate, scrie Fanatik.

Ce erori s-au produs în meciul din prima etapă? De ce poate fi considerat vinovat Nicușor Dan pentru eșecul VAR de pe Arena Națională

Meciul jucat duminică, 17 iulie, s-a terminat cu scorul de 1-1. Atât echipa lui Gigi Becali, cât și clujenii s-au considerat nedreptăţiți pe parcursul partidei. Mai întâi, în startul jocului, oaspeții au cerut eliminare la intrarea dură a lui Sorin Şerban.

Apoi, cu cinci minute înainte de pauză, FCSB a solicitat penalty, după ce balonul a căzut pe mâna mijlocașului de la U Cluj, Romario Pires.

Arbitrul Marian Barbu a întrerupt meciul preț de câteva zeci de secunde. Faza a fost revăzută și în camera VAR, dar, surprinzător, jocul a continuat fără ca centralul să meargă la marginea terenului pentru a verifica faza. Motivul? Monitorul VAR de la marginea terenului nu a funcţionat.

Citește și: Gigi Becali a dat cu apă sfințită după parada Bucharest Pride

Arbitrul nu a putut revedea fazele controversate! Astfel, sistemul VAR a fost inutil în două momente importante

Chiar dacă arbitrii din camera VAR i-au transmis centralului că este posibil să se impună acordarea unui penalty, Marian Barbu nu a putut verifica faza din finalul primei reprize. Astfel, decizia pe care a luat-o în teren a fost păstrată, deși era una greșită.

Citește și: Bacșișul uriaș primit de un curier din partea lui Becali! Gestul a devenit viral

Se pare că problemele de la meciul FCSB - U Cluj ar fi fost cauzate de defecțiuni tehnice la fibra optică de la stadion. E clar că cele două decizii au afectat deznodământul partidei terminate la egalitate.

Nicușor Dan s-a lăudat cu sistemul VAR! De ce e vinovată primăria capitalei pentru fiasco-ul din meciul FCSB - U Cluj

În urmă cu două săptămâni, Nicușor Dan a transmis că Arena Națională va beneficia în premieră de sistemul de video arbitraj. Edilul capitalei a anunțat atunci că „Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională.”

„Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România.

Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR.

Mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion”, scria Nicușor Dan pe Facebook.

Așadar, sistemul VAR a fost instalat de Compania Muncipală Energetica Servicii, firmă ce este subordonată Primăriei Capitalei. Totodată, Compania Muncipală Energetica Servicii ar trebui să se ocupe și de mentenanță.

Ce explicație are FRF după problemele apărute la sistemul VAR

Federaţia Română de Fotbal a explicat într-un comunicat de ce fost probleme la sistemul VAR în meciul de pe Arena Națională. Totodată, FRF cere răbdare privind funcționarea arbitrajului video.

„În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up.

Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize”, se arată în comunicatul FRF.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal spune că „e nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situații au fost prezente și în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR”, susține FRF.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net