Impresionant! A construit Ateneul Român din cărţi de joc

Ultima actualizare:

    Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

14.886 cărţi de joc şi 20 de ore de muncă. De atât a avut nevoie americanul Bryan Berg ca să construiască din cărţi de joc Ateneul Român. Nu a folosit lipici sau bandă adezivă. Iar structura e foarte rezistentă, ne dă el asigurări.

Parcă îţi vine să-ţi ţii respiraţia când păşeşti în apropierea construcţiilor lui impresionante din cărţi de joc. Construcţii care par să se prăbuşească în orice secundă, însă ele sunt, culmea, foarte stabile, dă asigurări Bryan, în timp ce pune pe clădirea construită câteva pachete de cărţi de joc. „Vedeţi, nu se prăbuşeşte", ne spune el.

Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Este singurul constructor profesionist de cărţi de joc din lume şi multiplu campion Guiness World Records. A venit în România pentru a reproduce trei clădiri: Ateneul Român, Palatul Parlamentului şi Plaza România. Asta pentru a marca începerea lucrărilor de renovare şi modernizare ale centrului comercial. A început deja cu Ateneul, iar până duminică le va termina şi pe celelalte două. Lucrează într-un cub, la parterul mall-ului, pentru ca lucrările lui să nu fie puse în pericol de curioşi sau de cureţii de aer.

La cele trei clădiri va folosi 64.800 de cărţi de joc, respectiv 1.200 de pachete. Pe toate le-a adus cu el din America, în bagaje. „Bagajul meu a cântărit 100 kg", ne spune Brian.

Are 40 de ani, a terminat arhitectura, are un master în design la Harvard şi şi-a descoperit această pasiune de la 8 ani. Prin mâna lui trec zilnic cel puţin 150 de cărţi de joc, cu toate că nu este pasionat de joc şi nici nu se pricepe la poker. Le foloseşte doar la construirea celor mai ciudate sau mai celebre clădiri. Nu foloseşte niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă. Doar măiestrie, atenţie şi răbdare. Tehnica lui este inspirată din fagurii albinelor şi de celulele plantelor, a căror structură se observă bine doar la microscop.

simeon stalpnicul png

Înainte de a se apuca să reproducă din cărţi de joc o clădire, e suficiet să o studieze din poze. „Ateneul Român l-am văzut doar din exterior, nu am fost înăuntru. Şi mi-au fost arătate nişte poze. Am muncit la construcţie 20 de ore şi am folosit 14.886 cărţi de joc. Atunci când lucrez, ştiu că eu sunt cea mai periculoasă persoană din încăpere. Astfel, de fiecare dată când vreau să fac o mişcare, mai întâi o gândesc, mă uit să nu ating ceva, apoi mă mişc", spune Brian.

Acasă, în America, nu construieşte nimic, aflăm de la soţia lui, care l-a însoţit în România. „Avem doi câini şi ar fi imposibil", explică doamna Berg. Săptămâna aceasta cei doi vor sta la Bucureşti, până ce Brian va termina construcţiile, apoi încă o săptămână se vor plimba prin ţară.

Cele trei construcţii din cărţi de joc vor putea fi admirate la parterul Plaza România până pe 24 mai, când vor fi demolate într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.


    Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net