├Äncep maratoanele vaccin─ârii. Iat─â lista locurilor unde te po╚Ťi imuniza f─âr─â programare!

4 mai 2021
image
Serul administrat va fi Pfizer

Procesul de vaccinare este tot mai facil. Nu mai trebuie s─â a╚Ötep╚Ťi, nici s─â te programezi pe platforma online. De acum, po╚Ťi s─â te imunizezi doar cu buletinul, ├«ntr-o scurt─â pauz─â de la serviciu, sau chiar noaptea. Autorit─â╚Ťile au ├«nfiin╚Ťat numeroase centre ╚Öi organizeaz─â, ├«n perioada urm─âtoare, mai multe maratoane ├«n toat─â ╚Ťara.

Rom├ónia a dep─â╚Öit luni pragul de dou─â milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, iar 1,3 milioane au primit deja prima doz─â. Nu e suficient. ╚Üinta, p├ón─â ├«n iunie, este de 5 milioane de rom├óni imuniza╚Ťi cu schem─â complet─â, adic─â 30% din popula╚Ťia adult─â. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, vom mai putea relaxa m─âsurile de protec╚Ťie doar dup─â ce atingem m─âcar acest prag de 30%. Pentru asta, autorit─â╚Ťile au luat m─âsuri: organizeaz─â maratoane de vaccinare, deschid noi centre, implic─â militarii ╚Öi medicii de familie. ├Än aceste locuri, oricine poate veni doar cu buletinul, f─âr─â programare pe platform─â.

Lista maratoanelor de vaccinare

Dup─â succesul ob╚Ťinut ├«n cadrul Maratonului Vaccin─ârii, organizat la Timi╚Öoara ├«n perioada 23-25 aprilie, c├ónd 6.722 de oameni s-au vaccinat ├«n 64 de ore, alte asemenea evenimente vor avea loc ├«n perioada urm─âtoare. Serul folosit va fi cel de la Pfizer.

  • 3 mai ÔÇô 21 iunie. DSP Bra╚Öov organizeaz─â ├«n perioada urm─âtoare maratonul numit ÔÇ×Liber la vaccinare, liber la via╚Ť─â!ÔÇŁ. Are loc sub forma unor serii de evenimente tematice, destinate unor categorii de persoane care pot veni f─âr─â programare. Astfel, luni, 3 mai, la Teatrul Sica Alexandrescu s-au putut imuniza arti╚Ötii ╚Öi iubitorii de cultur─â. Pe 9 mai, ├«n Pia╚Ťa Sf├óntul Ioan se pot imuniza angaja╚Ťii din turism ╚Öi iubitorii de c─âl─âtorii. Pe 16 mai angaja╚Ťii din HoReCa ╚Öi clien╚Ťii lor. Pe 23 mai, la Patinoarul Olimpic, sunt a╚Ötepta╚Ťi sportivii ╚Öi suporterii. Pe 30 mai, la Bazinul Olimpic, pot veni f─âr─â programare to╚Ťi iubitorii de ├«not. Pe 1 iunie se d─â ÔÇ×liber la joac─âÔÇŁ, c├ónd p─ârin╚Ťii sunt a╚Ötepta╚Ťi ├«n Parcul Magnoliei. Pe 6 iunie bra╚Öovenii au liber la cinema, pe 13 iunie la concerte, iar pe 21 iunie ├«n biserici.
  • 4-11 mai. Maratonul vaccin─ârii ├«n re╚Ťeaua sanitar─â MApN. Timp de o r─âpt─âm├ón─â, 24 de ore din 24, oricine se poate imuniza ├«n spitalele militare din Bucure╚Öti, Bra╚Öov, Cluj-Napoca, Constan╚Ťa, Craiova, Ia╚Öi ╚Öi Timi╚Öoara. ├Än perioada urm─âtoare, ├«n func┼úie de disponibilitatea dozelor de vaccin ┼či de solicit─ârile pe plan local, ┼či celelalte patru spitale militare din re┼úeaua medical─â a MApN vor putea asigura vaccinarea f─âr─â programare prealabil─â.
  • 5 mai. De azi, timp de 5 zile, DSP Neam╚Ť ├«ncepe proiectul-pilot ÔÇ×Vaccinare f─âr─â programareÔÇŁ. Cei care doresc, se pot veni la centrele din Piatra Neam╚Ť (Pia╚Ťa Central─â), Roman (Colegiul Tehnic) ╚Öi T├órgu Neam╚Ť (Sala de sport) s─â se imunizeze cu Pfizer, ├«ntre orele 17.00 ╚Öi 20.00.
  • 7-9 mai. Are loc Maratonul vaccin─ârii la Bucure╚Öti, care se va desf─â╚Öura ├«n dou─â loca╚Ťii: la Sala Palatului ╚Öi la Biblioteca Na╚Ťional─â. Timp de trei zile, v─â pute╚Ťi duce doar cu buletinul, la orice or─â din zi ╚Öi din noapte.
  • 10-17 mai, la Craiova, va avea loc ÔÇ×s─âpt─âm├óna altfelÔÇŁ, un proiect pilot ├«n cadrul c─âruia centrele de vaccinare vor func╚Ťiona 24 de ore din 24, timp de 7 zile.
  • 14-16 mai. Universit─â╚Ťile de Medicin─â ╚Öi Farmacie organizeaz─â maratoane ├«n Cluj-Napoca, T├órgu Mure╚Ö ╚Öi Ia╚Öi. Oricine a ├«mplinit 16 ani poate veni doar cu buletinul, f─âr─â programare.

To╚Ťi cei imuniza╚Ťi ├«n cadrul acestor maratoane vor fi ├«nregistra╚Ťi ├«n Registrul Electronic Na╚Ťional de Vaccin─âri ╚Öi planifica╚Ťi automat la rapel. ├Än majoritatea cazurilor, rapelul se va efectua ├«n cadrul unui maraton identic, dup─â 21 de zile.

Vaccinare f─âr─â programare, pentru fiecare

Tot f─âr─â programare pe platform─â v─â pute╚Ťi vaccina ├«n centrele drive-thru deschise ├«n Deva, Cluj-Napoca, Arad ╚Öi Bucure╚Öti. Programul este de la 8.00/10.00 diminea╚Ťa la 19.00/20.00 seara. De asemenea, Valeriu Gheorghi╚Ť─â a anun╚Ťat c─â, din 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la centrele de vaccinare f─âr─â programare, la orice or─â din programul de func╚Ťionare al centrului. Restul doritorilor, indiferent de v├órst─â, se pot prezenta ╚Öi ei direct la centru, f─âr─â ├«nscrierea pe platform─â, de la ora 14.00 ╚Öi p├ón─â la finalul programului. Totu╚Öi, prioritate vor avea persoanele deja ├«nscrise prin platform─â, care vor avea vaccinul asigurat.

Imunizarea la medicii de familie a debutat cu mici probleme

Ieri a ├«nceput oficial vaccinarea ├«n cabinetele a peste 3.000 de medici de familie, care ╚Öi-au ar─âtat disponibilitatea. Nici ├«n acest caz doritorii nu trebuie s─â se programeze pe platforma STS, ci doar s─â se ├«nscrie pe lista medicului lor de familie. Serul folosit va fi cel de la Johnson&Johnson, singurul care se administreaz─â ├«ntr-o singur─â doz─â. Totu╚Öi, campania a debutat cu mici probleme. La Buz─âu, a fost am├ónat─â cu o zi, deoarece dozele de ser au fost distribuite abia ├«n cursul zilei de mar╚Ťi ╚Öi, ├«n plus, s-au ar─âtat interesa╚Ťi prea pu╚Ťini pacien╚Ťi. Al╚Ťi medici de familie cita╚Ťi de Digi24 se pl├óng c─â nu pot ├«ncepe imunizarea ├«n cabinetele proprii din lips─â de bani pentru achizi╚Ťionarea echipamentelor necesare, dar ╚Öi pentru c─â pacien╚Ťii lor nu se ├«ngr─âm─âdesc s─â primeasc─â serul Johnson&Johnson.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg