Încep maratoanele vaccinării. Iată lista locurilor unde te poți imuniza fără programare!

Ultima actualizare:

    Serul administrat va fi Pfizer
Serul administrat va fi Pfizer

Procesul de vaccinare este tot mai facil. Nu mai trebuie să aștepți, nici să te programezi pe platforma online. De acum, poți să te imunizezi doar cu buletinul, într-o scurtă pauză de la serviciu, sau chiar noaptea. Autoritățile au înființat numeroase centre și organizează, în perioada următoare, mai multe maratoane în toată țara.

România a depășit luni pragul de două milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, iar 1,3 milioane au primit deja prima doză. Nu e suficient. Ținta, până în iunie, este de 5 milioane de români imunizați cu schemă completă, adică 30% din populația adultă. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, vom mai putea relaxa măsurile de protecție doar după ce atingem măcar acest prag de 30%. Pentru asta, autoritățile au luat măsuri: organizează maratoane de vaccinare, deschid noi centre, implică militarii și medicii de familie. În aceste locuri, oricine poate veni doar cu buletinul, fără programare pe platformă.

Lista maratoanelor de vaccinare

După succesul obținut în cadrul Maratonului Vaccinării, organizat la Timișoara în perioada 23-25 aprilie, când 6.722 de oameni s-au vaccinat în 64 de ore, alte asemenea evenimente vor avea loc în perioada următoare. Serul folosit va fi cel de la Pfizer.

  • 3 mai – 21 iunie. DSP Brașov organizează în perioada următoare maratonul numit „Liber la vaccinare, liber la viață!”. Are loc sub forma unor serii de evenimente tematice, destinate unor categorii de persoane care pot veni fără programare. Astfel, luni, 3 mai, la Teatrul Sica Alexandrescu s-au putut imuniza artiștii și iubitorii de cultură. Pe 9 mai, în Piața Sfântul Ioan se pot imuniza angajații din turism și iubitorii de călătorii. Pe 16 mai angajații din HoReCa și clienții lor. Pe 23 mai, la Patinoarul Olimpic, sunt așteptați sportivii și suporterii. Pe 30 mai, la Bazinul Olimpic, pot veni fără programare toți iubitorii de înot. Pe 1 iunie se dă „liber la joacă”, când părinții sunt așteptați în Parcul Magnoliei. Pe 6 iunie brașovenii au liber la cinema, pe 13 iunie la concerte, iar pe 21 iunie în biserici.
  • 4-11 mai. Maratonul vaccinării în rețeaua sanitară MApN. Timp de o răptămână, 24 de ore din 24, oricine se poate imuniza în spitalele militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă.
  • 5 mai. De azi, timp de 5 zile, DSP Neamț începe proiectul-pilot „Vaccinare fără programare”. Cei care doresc, se pot veni la centrele din Piatra Neamț (Piața Centrală), Roman (Colegiul Tehnic) și Târgu Neamț (Sala de sport) să se imunizeze cu Pfizer, între orele 17.00 și 20.00.
  • 7-9 mai. Are loc Maratonul vaccinării la București, care se va desfășura în două locații: la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Timp de trei zile, vă puteți duce doar cu buletinul, la orice oră din zi și din noapte.
  • 10-17 mai, la Craiova, va avea loc „săptămâna altfel”, un proiect pilot în cadrul căruia centrele de vaccinare vor funcționa 24 de ore din 24, timp de 7 zile.
  • 14-16 mai. Universitățile de Medicină și Farmacie organizează maratoane în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași. Oricine a împlinit 16 ani poate veni doar cu buletinul, fără programare.

Toți cei imunizați în cadrul acestor maratoane vor fi înregistrați în Registrul Electronic Național de Vaccinări și planificați automat la rapel. În majoritatea cazurilor, rapelul se va efectua în cadrul unui maraton identic, după 21 de zile.

Vaccinare fără programare, pentru fiecare

Tot fără programare pe platformă vă puteți vaccina în centrele drive-thru deschise în Deva, Cluj-Napoca, Arad și București. Programul este de la 8.00/10.00 dimineața la 19.00/20.00 seara. De asemenea, Valeriu Gheorghiță a anunțat că, din 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta la centrele de vaccinare fără programare, la orice oră din programul de funcționare al centrului. Restul doritorilor, indiferent de vârstă, se pot prezenta și ei direct la centru, fără înscrierea pe platformă, de la ora 14.00 și până la finalul programului. Totuși, prioritate vor avea persoanele deja înscrise prin platformă, care vor avea vaccinul asigurat.

Imunizarea la medicii de familie a debutat cu mici probleme

Ieri a început oficial vaccinarea în cabinetele a peste 3.000 de medici de familie, care și-au arătat disponibilitatea. Nici în acest caz doritorii nu trebuie să se programeze pe platforma STS, ci doar să se înscrie pe lista medicului lor de familie. Serul folosit va fi cel de la Johnson&Johnson, singurul care se administrează într-o singură doză. Totuși, campania a debutat cu mici probleme. La Buzău, a fost amânată cu o zi, deoarece dozele de ser au fost distribuite abia în cursul zilei de marți și, în plus, s-au arătat interesați prea puțini pacienți. Alți medici de familie citați de Digi24 se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii din lipsă de bani pentru achiziționarea echipamentelor necesare, dar și pentru că pacienții lor nu se îngrămădesc să primească serul Johnson&Johnson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net