Informația pe care trebuie să o știe oricine! Unde poți să faci grătar de 1 Mai fără să iei amendă

În căutarea locurilor perfecte pentru a celebra Ziua Muncii în stil tradițional, românii sunt deja în mișcare pentru a găsi locuri de grătar amenajate.

Locurile unde poți face mici de 1 Mai fără amendă / foto: Shuterstock
Locurile unde poți face mici de 1 Mai fără amendă / foto: Shuterstock

Cu toate acestea, în multe zone, restricțiile impuse nu permit aprinderea focului, limitându-se doar la consumarea hranei pregătite anterior acasă, deoarece amenzile pot ajunge până la 2000 de lei!

Există însă și zone speciale destinate pentru grătar, unde românii se pot bucura de această activitate fără teama de a fi sancționați.

În pădurea Cernica ai voie să faci grătar cu grătarul tău

De exemplu, în frumoasa pădure Cernica, oamenii pot aduce propriile grătare, iar cei care nu dispun de unul pot închiria unul din zona de agrement. În plus, lângă aceste zone special amenajate pentru grătar, există și locuri de joacă pentru copii, unde aceștia se pot distra cu tiroliana și traseele în copaci.

Este important de reținut că grătarele în aer liber se pot organiza doar în locurile special amenajate și echipate cu facilitățile necesare.

Cei care aleg să facă grătar în locuri neamenajate se expun unor amenzi considerabile, între 2.000 și 5.000 de lei. Mai mult, cei care lasă în urma lor deșeuri riscă să primească amenzi de până la 500 de lei.

Pentru cei care caută recomandări pentru un grătar de 1 Mai reușit, printre locurile ideale se numără Comana, Mihăilești, Cernica, Pădurea Brănești, Parcul Mogoșoaia și Parcul Chitila.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Pe 1 Mai, temperaturile vor atinge aproximativ 25 de grade în majoritatea țării, cu condiții meteo favorabile, însă pe Litoral se vor înregistra doar 15 grade și există șanse de ploaie.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a indicat că în săptămâna următoare se vor înregistra temperaturi maxime între 26 și 27 de grade Celsius, fiind o vreme mai călduroasă decât ar fi normal pentru această perioadă.

„În săptămâna viitoare, care va include practic sărbătorirea zilelor de 1 și 2 Mai, precum și weekend-ul, inclusiv duminica, Sărbătoarea Sfintelor Paști, ne așteptăm la temperaturi cuprinse în general între 17 și 26-27 de grade Celsius, fiind mai cald decât de obicei pentru ultima decadă a lunii aprilie în România”, a declarat Elena Mateescu.

Vor exista posibile averse slabe doar în zonele montane. „Precipitații posibile, averse slabe doar în zona montană, la nivel local, și în regiunea de vest a țării pentru ziua de mâine, iar apoi, în următoarele zile, tot în zona montană și în sud și sud-estul țării”, a adăugat Mateescu.

Astfel, vom avea o vreme frumoasă în continuare, cu o încălzire semnificativă, apropiată de ceea ce am putea numi o zi de vară, cu temperaturi în jur de 24-25 de grade Celsius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net