Alertă meteo ANM. Cod galben pentru frig, ploi și vijelii în mai multe zone din România

Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo pentru mai multe zone din România, în contextul unor condiții meteorologice extreme care se vor manifesta în următoarele zile. Potrivit specialiștilor, două avertizări cod galben au fost emise pentru fenomene precum frigul, ploile și vijeliile.

Vânt și vijelii. Foto: Inquam
Vânt și vijelii. Foto: Inquam

Prima avertizare cod galben intră în vigoare astăzi

Prima avertizare cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 10:00, și va rămâne în vigoare până sâmbătă, la ora 09:00. Conform informațiilor furnizate de ANM, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar în timpul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, se va produce brumă. De asemenea, joi, temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Se așteaptă izolat cantități de apă de 15...20 l/mp, iar vântul va avea intensificări locale, cu viteze între 45 și 55 km/h, cu rafale mai puternice pe crestele Carpaților Meridionali.

O altă avertizare cod galben de vânt va fi valabilă astăzi, între orele 10 și 21, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...65 km/h și izolat de 70 km/h.

Perioadă mai rece decât normalul în mai multe zone

După o săptămână cu temperaturi de vară, prognoza ANM pentru următoarele săptămâni indică o perioadă mai rece decât normalul în regiunile intracarpatice, vestul și nord-vestul teritoriului. Totodată, se prognozează cantități excedentare de precipitații, în special în zonele montane. În ciuda acestei răciri, în luna mai se anticipează revenirea la temperaturi mai ridicate, în special în regiunile estice și sud-estice ale țării.

Astfel, românii sunt avertizați să fie pregătiți pentru schimbări bruște de vreme și să ia măsuri de precauție în fața fenomenelor meteorologice extreme. Este recomandat să se urmărească atent informațiile și avertismentele emise de ANM și să se ia toate măsurile necesare pentru a evita eventualele neplăceri sau pericole asociate acestor condiții meteorologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net