Informații de ultim moment de la ANM. Se anunță fenomene periculoase în România

Vești proaste pentru cei care sperau că vremea va deveni însorită zilele următoarele. Meteorologii de la ANM au prelungit cu încă două zile informarea de ploi și vânt puternic în toată țara.

ANM anunță ploie și în următoarele zile / sursa FOTO: Pixabay
ANM anunță ploie și în următoarele zile / sursa FOTO: Pixabay

Noua informarea meteorologică intră în vigoare la ora 12.00 și va fi în vigoare până miercuri, la ora 10.00. În intervalul menționat temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. Se vor acumula cantități de apă local de 15...20 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, luni (17 aprilie) în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în zonele montane.

Marți, 18 aprilie, îndeosebi în sud-est, pe arii restrânse vor fi descărcări electrice și grindină. Temporar vântul va avea intensificări cu 45...55 km/h în sud.

Capitala nu este ocolită nici ea de vremea rea. până miercuri, la ora 10, cerul va avea înnorări, temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în medie de 10...20 l/mp.

Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 15...16 grade, iar cele minime de 7...9 grade.

ANN anunță când se încălzește vremea

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, specialistul ANM, Mihai Huştiu a explicat cum va fi vremea în perioada următoare: 

„Într-adevăr, deocamdată vorbim de o vreme destul de capricioasă. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri, la ora 10:00 și vizează cantități de apă însemnate ce se vor înregistra în partea de sud-vest și de sud a țării, iar mâine, în special în partea de sud-vest, cantități de apă de 10-20l și izolat chiar peste 30-40l/m² în acest interval.

De miercuri încolo, ploile se mută cumva în jumătatea de est a țării. Va mai ploua și miercuri și joi și abia în weekend putem conta pe o ameliorare sub aspectul precipitațiilor.

Și tot la finalul săptămânii vremea se mai încălzește. Dacă acum vorbim de o vreme rece, temperaturi destul de coborâte, în special în Moldova și în partea de sud a țării, așa cum am văzut și astăzi, în Capitală n-am trecut în termometru de 10-11 grade.

Cum va fi vremea de 1 Mai

Vremea se mai încălzește, spuneam în weekend, iar pentru perioada 24 aprilie, până spre 1 mai, temperaturi în general apropiate de norme.

Asta înseamnă temperaturi ce vor atinge vor depăși 20-22 grade prin sud-vestul și sudul țării, ceea ce înseamnă normal pentru final de aprilie, dar așteptăm un alt interval cu precipitații între 24-27 aprilie.

Săptămâna viitoare sunt probabil din nou ploi, în extindere ca arie dinspre partea de vest a țării, vor cuprinde din nou majoritate a zonelor țării.

Cât privește finalul lunii și 1 mai, atunci probabilitatea pentru ploi a fi ceva mai redus. Asta nu înseamnă că nu va ploua deloc, dar ploile vor fi pe areale mai restrânse și probabil vor fi în special la deal și la munte. Cât privește regimul termic temperaturi în general mai ridicate decât acum și apropiate de norme, peste 20-22 grade prin vestul și sudul țării, în zone de câmpie.

Din aceste zone mai coborât temperaturile, ca de obicei în partea centrală și nordică nord-estică a țării", a spus meteorologul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net