Cum va fi astăzi vremea. În ce zone din țară o să ningă

Ultima actualizare:

Pentru astăzi, (marți, 11 aprilie) meteorologii au anunțat înnorări persistente în est și în sud-est. În plus, în aceste zone o să aibă loc averse și se vor strânge cantități mari de apă. Tot în regiunile estice, vântul suflă tare, iar la altitudini mari ninge sau cade lapoviță.

La altitudini mari ninge sau cade lapoviță. Foto: Click.
La altitudini mari ninge sau cade lapoviță. Foto: Click.

Temperaturile pleacă de la 9-10 grade în depresiuni și în sud-est, și ajung la 19 grade în sud-vestul țării.

Ce temperaturi sunt anunțate pentru astăzi

Dobrogea și Bărăgan

Specialiștii ANM spun că astăzi în Dobrogea și Bărăgan va fi o zi cu înnorări și ploi abundente, care vor lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Și vântul se întețește și ajunge la viteze de 70 de km/h. În ceea ce privește temperaturile, acestea sunt în scădere față de ieri și ajung la se la 11 grade.

Moldova sudică și în nordul Munteniei

Pentru Moldova sudică și nordul Munteniei, meteorologii au anunțat averse. Aceștia au estimat că se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul suflă cu peste 50 de km/h, iar pe crestele Carpaților de Curbură vor fi rafale de peste 80 de km/h. Și vremea o să fie mai răcoroasă. În timp ce ieri temperaturile în aceste regiuni au ajung la 18 grade, astăzi termometrele vor înregistra cel mult 14 grade.

Jumătatea nordică a Moldovei și Bucovina

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina lucrurile situația este similară. O să plouă destul de mult și vântul prinde putere pe parcursul zilei, spun specialiștii ANM. Ba mai mult, la munte, la altitudini mari, ninge sau cade lapoviță. Temperaturile ajung la cel mult 15 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș

În nordul Transilvaniei și în Maramureș după-amiază și la noapte norii se înmulțesc și o să fie și ceva precipitații. La Baia Mare termometrele vor ajunge până la 17 grade.

Cod galben de ceață pentru regiunile vestice

Pentu regiunile vestice este anunțat un cod glben de ceață. Mai exact, în județele Bihor, Arad și Timiș. După-amiază, temperaturile cresc până la 15 grade.

Transilvania

În Transilvania, maximele se încadrează între 10 grade în depresiuni și 15 grade în vestul provinciei. Pe crestele Meridionalilor vin ceva ninsori sau lapoviță și, tot acolo, vântul ajunge la viteze de 70-80 de km/h.

Oltenia

În Oltenia, ziua de astăzi ne-aduce soare în multe zone și o încălzire a vremii. Temperaturile depășesc ușor mediile perioadei, și ajung la 19 grade, pe la Târgu Jiu.

Vremea în Capitală

În Capitală, meteorologii au anunțat că o să se răcească ușor, iar termometrele vor arăta  15-16 grade. În plus, se înnorează, o să plouă slab, iar mai ales după-amiază se pornește vântul. La noapte, înnorările persistă și temperatura scad până la 7 grade.

La munte: ploi, lapoviță și ninsoare

La munte după-amiază începe să plouă, iar la altitudini mari apar ninsori sau lapoviță. Meteorologii au anunțat că vântul va avea intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, pe unde vor fi rafale de 70-80 de km/h.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net