Înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta

Ultima actualizare:

    Înmatricularea se face după ce vehiculul a suferit o serie de modificăriFoto: arhiva personală
Înmatricularea se face după ce vehiculul a suferit o serie de modificăriFoto: arhiva personală

Înmatricularea unui autoturism cu volan pe dreapta se poate face fără probleme, însă doar în anumite condiţii. Înainte de a înscrie aceast autovehicul, posesorul trebuie să modifice sistemul de semnalizare luminos. Dincolo de acest aspect important înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta se poate face în mod legal în România, fiind realizată conform normelor europene în vigoare.

Cu toate acestea, conducerea unui astfel de autoturism pe drumurile din România poate fi extrem de periculoasă atât pentru deținătorul mașinii cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Operațiunea poate fi totuși justificată dacă vorbim de mașini folosite în special în afara drumurilor publice. Pentru amatorii de expediții, o mașină cu volan pe dreapta poate fi o opțiune dacă o folosesc pe drumurile publice doar pe distanțe scurte.

Înainte de înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta, proprietarul trebuie să facă modificări la sistemul de semnalizare, pentru a fi adaptat rulării pe drumurile din România. Acestea se fac într-un service specializat, vizită ce ar trebui să includă și o verificare completă a mașinii. Aşa se face că pentru înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta este necesară schimbarea farurilor, dar a lampei de ceaţă de pe partea dreaptă pe partea stângă. Următorul drum pentru înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta este la Registrul Auto Român (RAR). De aici se va obține cartea de identitate a vehiculului și talonul de inspecție tehnică, dar nu înainte de a fi testate sistemul de semnalizare/iluminare, sistemul de frânare, direcţia şi se va face şi o analiză a gazelor de eşapament.

Înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta: acte necesare pentru înscrierea provizorie

Înmatricularea vehiculelor poate fi provizorie sau definitivă, în cazul în care nu poţi să te deplasezi cu autoturismul din varii motive poţi alege o înscriere provizorie.

Astfel, pentru acest proces, care este valabil 30 de zile (înmatricularea poate fi repetată de încă două ori) sunt necesare:

- actul de vânzare cumpaărare original + opţional chitanta + copie- actul de înregistrare a autovehiculului +copie- asigurare pentru o perioada de 30 de zile + copie – pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate a acesteia, pe numele solicitantului- plata numerelor de înmatriculare (se plăteşte la ghişeu, când se depun actele)- cerere tip pentru înmatricularea provizorie- dovada plăţii taxei de autorizare provizorie a circulaţiei-dovada de plată a contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie

Înmatricularea maşinilor cu volan pe dreapta: acte necesare pentru înscrierea definitivă 

- cartea de identitate a vehiculului (CIV), atestat de autenticitate, talon de inspecție tehnică

- declarația fiscală a autoturismului (se obține de la direcția de taxe și impozite locale)

- document radiere vehicul

- decizie pentru calcularea contravalorii timbrului de mediu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net