Isterie națională! Românii au făcut cozi kilometrice la toate benzinăriile din țară

Ultima actualizare:

Mai multe cozi kilometrice au fost făcute, ieri seară, în mai toate benzinăriile din țară, după ce proprietarul benzinăriei din Beiuș a făcut o declarație care ar avea în vedere o creștere de până la 10 lei a litrului de motorină după miezul nopții.

Fotografie via Marius Dimitrie - Facebook
Fotografie via Marius Dimitrie - Facebook

Din cauza unei asemenea declarații, șoferii români s-au îmbulzit în toate benzinăriile din țară pentru a alimenta, de frică că începând de astăzi, prețul la carburant per litru va fi în jurul valorii de 10 - 11 lei. 

image

Totul a pornit de la o benzinărie din Beiuș, unde proprietarul benzinăriei Mol a vândut litrul de motorină cu 11 lei, după ce acesta a cumpărat litrul cu valoarea de 8,6 lei. După ce mai multe imagini au apărut în spațiul on-line, mașinile au făcut coadă la toate benzinăriile pentru a se proteja împotriva unei asemenea creșteri, potrivit Adevărul.

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", a declarat Daniel Degău, administratorul benzinăriei din Beiuş.

image

Staţiile care au scumpit nejustificat carburanţii, anchetate de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenței investighează condițiile în care prețul a crescut foarte mult, fără vreo justificare economică. Anticiparea unui preț ce ar trebui practicat de către o anumită companie și anunțarea acesteia în țară cade sub jurisdicția Legii Concurenței.

„Este o situaţie internaţională dificilă şi volatilă generată, în principal, de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situaţie, deoarece o eventuală creştere nejustificată a preţurilor poate conduce la sancţiuni”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit Adevărul.ro

Totuși, informațiile oficiale din partea ministrului Energiei, Virgil Popescu, indică că prețul din benzinăriei Mol din Beiuș este nejustificat, deoarece România are stocuri suficiente de petrol pentru a se proteja împotriva unei cereri atât de mari.

„Fac apel la români să nu stea la coadă că vor găsi benzină și motorină și mâine și poimâine și într-o săptămână și peste două săptămâni în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă în această seară, noapte. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Digi24.

image

Cât e prețul motorinei acum?

Totuși, toate indicativele arată că prețul nu va crește până la valoarea de 11 lei. Indicativele de pe bursă arată ce prețul barilului de petrol a scăzut, iar România nu este complet dependentă de petrolul rusesc. Chiar și așa, nici declarația oficialilor, nici indicativele economice nu au putut să-i liniștească pe românii pregătiți să alimenteze.

@mihailastefanvlog Cu tomberonul după motorina, incredibil așa ceva @darianamihaila #foryoupage #foryou #for #fy #mihailastefanvlog #darianamihaila ♬ sunet original - MihailaStefanVlog

În acest moment, prețul benzinei și a motorinei se învârte în jurul valorii de 7 - 8 lei. Prețul mai ridicat se află la benzinăria Mol, din Ungaria, unde, așa cum a spus și Virgil Popescu, „există o penurie de carburanți în țara vecină”. La celelalte benzinării, prețul a rămas stabil, în jurul valorii din ziua precedentă. 

Prețul motorinei astăzi, 10 martie, Petrom - București
Prețul motorinei astăzi, 10 martie, Petrom - București

În acest moment, în București, prețul la motorină standard se află la valoarea de 7,99 lei/litru, modificările de preț venind din partea cererii imense care a lovit România, aseară. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net