Italienii au blocat 130 de mașini din Maroc care dau impresia de „Made in Italy”. Marca înseamnă „șoricel” în italiană

Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste 130 de automobile Fiat Topolino importate din Maroc în cursul acestei săptămâni, pe motiv că abţibildul cu culorile drapelului italian de pe portierele lor ar putea da o impresie greşită cu privire la originea automobilelor, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt de la Stellantis Italia, transmite Reuters.

Italienii deranjați de denumirea unei mărci de mașini

image

Vehiculele au fost blocate în portul Livorno la sosirea lor din Maroc, unde au fost asamblate, pentru presupusa încălcare a legii "Made in Italy".

Aceaşi lege a obligat deja producătorul auto Stellantis să schimbe numele primului model complet electric al mărcii Alfa Romeo din 'Milano' în 'Junior', după ce Guvernul italian a criticat numele ales de producătorul auto pentru un automobil care va fi produs în Polonia.

Legea "Made in Italy" stipulează că este ilegal să prezinţi un produs fabricat în străinătate ca venind din Italia. În mod frecvent, legea a fost invocată pentru produse alimentare, de exemplu pentru brânza 'parmesan' produsă în SUA care reaminteşte de celebrul 'parmigiano' italian.

Fiat Topolino (șoricel), produs în Italia în 1936

  „Singurul scop al abţibildului era acela de a indica originea antreprenorială a produsului", a replicat purtătorul de cuvânt de la Stellantis, adăugând că grupul crede că operează în deplină conformitate cu legea.  

Modelul original Fiat Topolino (cuvânt care în limba italiană înseamnă şoricel, n.r.) a fost unul dintre primele automobile de masă produse în Italia începând din 1936. Noua versiune ar urma să aibă un preţ de pornire de 9.890 de euro.

Purtătorul de cuvânt de la Stellantis a precizat că designul noului Topolino a fost realizat în Italia de o echipă de la Centro Stile FIAT, o divizie a Stellantis Europe, care este o companie italiană. De asemenea, decizia de a produce noul Topolino în Maroc a fost aprobată după anunţarea noului model.

„În orice caz, pentru a rezolva orice dispută, s-a luat decizia eliminării abţibildului", a spus purtătorul de cuvânt.

Guvernul de la Roma critică producătorul auto franco-italian Stellantis, după ce acesta din urmă a anunţat că are de gând să facă disponibilizări în Italia şi să mute producţia în ţări cu costuri mai mici.

Recent, Stellantis a anunţat că în luna septembrie a acestui an va începe să vândă vehicule electrice (EV) de la partenerul său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România, pentru a extinde oferta sa de maşini accesibile.

Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net