Iubita lui Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost încătușat de polițiști, a făcut declarații cutremurătoare: „Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume”

Ultima actualizare:

Ies la iveală noi detalii despre cazul cutremurător al morții lui Eduard Giosu, tânărul de 30 de ani care a murit după ce a fost încătușat și lovit de oamenii legii. Iubita acestuia arată cu degetul asupra polițiștilor și dezvăluie cu detalii ce s-a întâmplat în noaptea în care și-a găsit iubitul într-o baltă de sânge.

Iubita lui Eduard Giosu rupe tăcerea / Foto: Facebook
Iubita lui Eduard Giosu rupe tăcerea / Foto: Facebook

Iubita lui Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost bătut de polițiști, face declarații cutremurătoare despre ultimele clipe din viața acestuia. Ea a povestit cu detalii ce s-a întâmplat în noaptea în care și-a găsit iubitul într-o baltă de sânge. Potrivit tinerei, cei doi au petrecut toată seara alături de prieteni, iar la un moment dat, bărbatul ar fi ieșit afară să ia o gură de aer, dar lucrurile au luat o întorsătură groaznică.

„L-am găsit pe Eduard într-o baltă de sânge”

„Nu am consumat nimic, a fost ziua mea. Am stat într-o grădină cu el și am ascultat muzică live toată ziua. Seara când ne-am întors acasă erau și colegii mei de apartament. La ora 01.30 el a zis că se bagă în pat pentru că e târziu și intră la muncă. Am mai stat cu amicii mei și după m-am dus în cameră. La un moment dat, Eduard s-a ridicat, părea așa neliniștit, a zis că are nevoie de aer și că se duce să fumeze o țigară.

Am realizat că a coborât fără chei. Am dat o tură de bloc, el nu mai era și pentru că era trecut de 02.30 mi s-a făcut frică. M-am întors înapoi în casă, dar am stat pe geam”, a declarat iubita lui Eduard, potrivit RomâniaTV.ro.

Deoarece tânărul nu se mai întorcea, aceasta s-a dus să verifice ce se întâmplă afară, însă, a avut parte de o scenă șocantă. „Până să mă uit pe geam apăruse o mașină de poliție, am ieșit și am auzit un «Nu da!». L-am găsit pe Eduard într-o baltă de sânge, pe burtă, abia respirând, nu putea să vorbească. Polițiștii nu vorbeau cu mine deloc. Am întrebat când vine SMURD-ul, nu mi s-a răspuns. Îl lăsau pe băiatul ăsta să moară acolo. Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume, să-l ducem la Obregia sau la Universitar de urgență.

La spital, unul dintre ei mi-a zis că l-a dat pe Eduard cu spray cu piper și ar fi căzut pe el pentru că avea sânge pe bluză. Mi-a zis că era recalcitrant, că se dădea cu capul de pereți. Eu m-am uitat după pete de sânge prin alte părți, nu am văzut nimic. Acolo este singurul loc unde este sânge”, a mai adăugat ea.

Eduard Giosu a fost internat cu răni grave la cap, dar și mai multe echimoze pe corp, în dimineața zilei de 18 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București. La data de 26 septembrie, bărbatul a decedat ca urmare a stopului cardio-respirator și insuficienței organice multiple.

Concluzia oficială după necropsie

Potrivit concluziei oficiale a procurorilor, bărbatul, surprins de camerele de supraveghere din zona Cotroceni, a murit după ce a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt în fața poliției. Cu toate acestea, părinții tânărului sunt convinși că fiul lor a fost omorât în bătaie și că în prezent se încearcă o mușamalizare.

Potrivit ofițerilor de poliție care au ajuns la fața locului, bărbatul era îmbrăcat doar în lenjerie intimă, avea mai multe răni pe corp și mergea haotic. Când i-a văzut pe polițiști, a fugit. Când s-a oprit, acesta s-ar fi apropiat de polițiști și s-ar fi împins în ei, moment în care autoritățile au folosit spray-ul lacrimogen și bastoanele pentru a-l opri. 

Bărbatul a căzut pe spate și s-a lovit de asfalt. Ulterior, s-a ridicat, a căzut și s-a lovit din nou cu capul de pământ. A fost apoi imobilizat. Toate aceste date au fost transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Ultimele imagini apărute în spațiul public arată cum bărbatul este alergat de agenții de poliție, cu puțin timp înainte să fie încătușat și dus la spital, acolo unde a murit câteva zile mai târziu. Autopsia a fost făcută în prezența unui expert chemat de familia bărbatului. Analizele au stabilit că moartea bărbatului a fost una violentă, cauzată de hemoragii cerebrale provocate de loviri de un corp sau un plan dur.

Camerele agenților erau oprite

Conform unor noi informații din ancheta morții tânărului, camerele agenților erau oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost șterse. Țuică Cristiana Teodora și Mihăiță Mitruleasa, amândoi din Teleorman, despre care potrivit surselor interne ar avea și o relație amoroasă, cu toate că Mitruleasa este căsătorit, au și un istoric în ceea ce privește intervențiile folosind forța. Au fost angajați din sursă externă la secția 17 Poliție în anul 2019, respectiv 2017, și amândoi fac parte din Corpul Național al Polițiștilor.

Al treilea polițist, Mareș Cătălin, este, întâmplător, tot din Teleorman și a fost angajat la secția 7 de Poliție în anul 2017, iar în anul 2021 a fost mutat la secția 17 de poliție. Popa Georgiana, al patrulea polițist, cu domiciliul în Pitești, a fost angajată la secția 17 în anul 2017 imediat după ce a terminat școala de agenți de poliție Vasile Lascar. Iar ultimul, Pereteanu Marius, a fost angajat la secția 17 din sursă externă tot în anul 2017 și este tot din județul Teleorman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net