Jocurile de noroc și anxietatea

Ultima actualizare:

Casinò di Venezia este primul cazinou din lume și datează din 1638, funcționând până în ziua de astăzi. Drept urmare, jocurile de noroc s-au dezvoltat de-a lungul timpului, adaptându-se nevoilor jucătorilor. Și în tot acest timp, au trecut prin tot felul de schimbări datorate contextelor sociale și culturale, care le-au lăsat o amprentă mai degrabă negativă.

Pariurile au fost des asociate cu adicție și câștig necinstit pe tot parcursul istoriei. Iar asta a condus la nașterea unei mentalității care plasează jocurile de noroc doar în spectrul negativ, presupunând că pariurile nu pot aduce nimic bun jucătorului. 

Dar, de fapt, există un număr de beneficii importante pe care le poate aduce pasiunea pentru jocurile de noroc. Cel mai evident dintre ele este legat de doza de amuzament și distracție pe care ți-o iei din această activitate. Pentru că emoția și sentimentele pe care le ai atunci când mizezi la jocul preferat sunt greu de regăsit în alte tipuri de hobby. 

O serie de cercetători au testat, în timp, efectele pozitive pe care le au jocurile de noroc asupra celor care revin regulat în cazinoul preferat. 

În același timp, există și cazuri în care pariurile induc și dezvoltă efecte negative asupra creierului și stării emoționale ale jucătorului. Înainte de a studia cele câteva perspective care dovedesc că jocurile de noroc pot avea un impact bun asupra ta, trebuie să discutăm câteva condiții necesare pentru un joc sănătos și o minte sănatoasă. 

Ce înseamnă un joc iresponsabil?

Când ne gândim la repercusiunile unui joc iresponsabil, primul lucru care ne vine în minte este pierderea financiară. Și este, într-adevăr, un aspect deosebit de important, care vine la pachet cu mai multe schimbări în atitudine și comportament, care te pot afecta. 

În primul rând, atunci când pierzi bani, intervine anxietatea și frica. Iar un creier guvernat de aceste emoții are mult mai multe șanse să ia decizii greșite, precum continuarea jocului și creșterea mizei. Tehnică, de obicei, menită eșecului. Moment în care pot interveni tendințe cu atât mai dăunătoare: dependența de joc, agresivitatea, periclitarea locului de muncă, împrumuturi de bani și chiar pierderea suportului familiei. 

Cum joc responsabil?

Pentru a evita toate aceste efecte nocive, fiecare jucător care are pariurile drept hobby trebuie să aibă un plan bine stabilit înainte de a călca pragul cazinoului favorit sau înainte de a se loga pe platforma online a cazinoului. 

Întâi de toate, trebuie să îți aloci lunar o sumă de bani pe care o poți juca - și pe care ți-o poți permite să o pierzi, fără să pui în pericol restul vieții tale: planul financiar al familiei și costurile vieții de zi cu zi. Apoi, timpul petrecut în fața sloturilor preferate trebuie să fie în echilibru cu celelalte activități zilnice – job, timp de calitate cu familia, alte hobby-uri care-ți aduc satisfacție. 

Strategia de joc reprezintă un alt aspect vital. Pentru că jocurile de noroc se bazează într-o mare măsură pe hazard – de unde vine și adrenalina mult dorită, trebuie să te aștepți și la pierderi. Însă pentru a-ți îmbunătăți metoda de joc, este important să adopți strategii de pariere și modalități prin care îți poți ridica șansele de câștig. 

Evident, există momente în care pare ca nu-ți poți redresa mâna necâștigătoare. Atunci, trebuie să știi când să te oprești din acea spirală dăunătoare psihicului și finanțelor tale. 

Doar urmând toate aceste reguli, ajungi la un echilibru și te poți bucura în voie de acest hobby, într-un mod sănătos. Pentru că așa cum am menționat la începutul articolului, jocurile de noroc îți dau, înainte de toate, multă distracție și adrenalină. Desigur, poți să-ți și mărești veniturile dar la final, trebuie să rămâi cu senzația că, indiferent de câștiguri, te-ai bucurat de un joc plin de entuziasm.   

Atitudinea corectă asupra jocurilor de noroc

Adevărul este că acest hobby are destule beneficii, atunci când este păstrat un echilibru. Și atâta timp cât alegi să ai o experiență plăcută de entertainment în care diminuezi riscurile și pierderile (atât de natură financiară cât și ca implicare emoțională), jocurile de noroc pot să fie văzute drept o activitate sănătoasă.  Ele îți aduc un plus de fericire în viață, te ajută să te relaxezi și să scapi de anxietate. Pe lângă asta, te ghidează în a-ți dezvolta abilități de învățare, calcule matematice și de statistică, îți îmbunătățesc sociabilitatea și îți dau șansa să înveți practici de management financiar. 

Demontând astfel conotația negativă a pariurilor, într-o eră în care tot mai mulți oameni sunt atrași de ofertele și bonusurile oferite de cazinourile online, ne putem alege oricare dintre acele jocuri cazinouri care ne atrag mai tare, pentru o partidă de joc din care să ne luăm porția de adrenalină și distracție. Ori de câte ori avem chef, sau de oriunde, fără a ne teme de orice lucru pe care l-am auzit despre pariuri. Urmând cu tărie cele câteva reguli care definesc un joc responsabil, nu facem decât să ne bucurăm de un hobby relaxant și plăcut.

Pariurile te fac mai fericit

Un studiu publicat în Jurnalul de Analiză Comportamentală Aplicată al Universității Illinois arată că pariurile te ajută în a reduce nivelul de anxietate și te fac mai fericit. Pentru că jocurile de noroc reprezintă o activitate socială, care urmează câțiva pași simpli, ele aduc oamenilor bucurie și speranță, sporesc nivelul de încântare bazat pe aleatoriu și ajută jucătorul să se detașeze de gânduri și probleme, relaxându-se astfel. 

Jocurile de noroc îți ajută creierul să se mențină tânăr

Pentru majoritatea sloturilor, activitatea creierului nu este una deosebit de complexă. Dar în cazul jocurilor clasice de noroc precum Poker sau Blackjack, pentru a avea mai multe șanse de câștig, jucătorii implementează diferite strategii. Și aici intervine folosirea unor funcții vitale ale creierului: atenția, concentrarea, memoria și dezvoltarea unor abilități bazate pe logică. 

Spre exemplu, analiza unor posibilități și statistici te poate ajuta la o masă de Poker. Tehnica comportamentală, de asemenea, stârnește niște reacții în creier care ulterior, vin ca un plus în orice fel de context social. Când ne gândim la cum să câștigăm la Blackjack, una din strategiile faimoase de joc este numărarea cărților. Lucru pentru care trebuie să-ți folosești memoria de scurtă durată, pentru a dezvolta un plan de pariere în favoarea ta.

Toate aceste lucruri îți pun mintea la lucru și pornesc procese ale creierului care, în timp, îl ajută să se mențină activ și mai ales productiv. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net