Județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri. Una atrage sute de turiști în fiecare zi

Mulți susțin că cele mai multe biserici şi mănăstiri sunt situate în partea de nord a țării, fără a numi un anumit județ. Adevărul este altul. Care este județul din România unde sunt construite cele mai multe biserici și mănăstiri?

Județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri / foto: colaj Pixabay
Județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri / foto: colaj Pixabay

Cei mai mulți români și turiști străini ajung în Bucovina pentru lăcașurile sale de cult. De altfel, multă lume susține cele mai multe biserici şi mănăstiri se află în nordul ţării. Însă, experții în domeniu spun că există o zonă cu și mai multe astfel de construcții. Mai exact, judeţul cu cele mai multe biserici şi mănăstiri se află în Oltenia, fiind vorba de Vâlcea.

„Mulţi zic că rivalizează cu nordul ţării, dar se referă la zonă, la Bucovina. Ori noi, aici, într-un singur judeţ avem cele mai multe mănăstiri, nu schituri şi mănăstiri, căci şi schiturile au fost transformate în mănăstiri. La nivelul anului 2017, aveam deja peste 35 de mănăstiri. Ştiu că sunt multe şi în Suceava, dar în Vâlcea sunt cele mai multe astfel de lăcaşuri de cult dintr-un judeţ”, a declarat, cu ceva timp în urmă, şeful Direcţiei Judeţene de Cultură Vâlcea, prof. dr. Florin Epure, pentru adevărul.ro.

În județul Vâlcea sunt construite cele mai multe biserici și mănăstiri

În Vâlcea numărul mănăstirilor este de 45, iar în ceea ce privește bisericile: „Numărul acestora este de 670, cu tot cu cele din mănăstiri şi cimitire”, a spus și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului, pr. dr. Ştefan Zară.

Printre cele mai cunoscute și care merită vizitate se numără Mănăstirea Horezu, care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Frăsinei (singura mănăstire din ţară unde se respectă canoanele de la „Sfântul Munte”, printre care şi acela care interzice accesul femeilor în zonă), Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea Pătrunsa și multe altele.

De asemenea, turiștii nu trebuie să treacă cu vederea Mănăstirea Cornet, singura din lume pe sub care trece trenul. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai vechi, cunoscute şi mai speciale lăcaşuri de cult din judeţul Vâlcea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj-Napoca
image
image
image
image
image
image
gradina freepik jpg
image png
delta dunarii foto AMDTDD jpeg
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net