Județul popular din România care ar putea intra în faliment. Tinerii fug de el mâncând pământul și doar bătrânii îl mai populează

Pe lângă toate problemele economice și politice pe care țara noastră trebuie să le înfrunte, se numără și alte situații care trec neobservate de cei mai mulți dintre noi, deși pot avea consecințe dezastruoase. De exemplu, un județ important din România riscă să intre în faliment, din cauza colapsului demografic.

Județul Argeș poate ajunge în faliment
Județul Argeș poate ajunge în faliment

Populația în scădere provoacă probleme serioase în țara noastră, iar deja poate că am auzit cu toții despre sate care au și dispărut, ori mai au doar câțiva locuitori, deoarece toată lumea s-a mutat la oraș, ori dincolo de hotare. Însă, există și locuri unde situația este mai gravă, iar un întreg județ se află în pragul unei crize fără precedent, din cazua populației în scădere.

Este vorba despre Argeș, de unde locuitorii au plecat deja în număr mare, de la recensământul din anul 2021. Iar de-a lungul deceniului trecut, economia acestui județ important a intrat în regres.

Județul Argeș poate intra în faliment din cauza populației în scădere

Gigantul francez Renault, care deține fabrica de autovehicule Dacia, deja s-a plâns de de faptul că nu există o infrastructură eficientă care să lege zona de sud-est cu granița de la vest. În același timp, prefectul Radu Perianu spune că apropierea de București este motivul pentru care economia județului a suferit.

El a precizat faptul că studenții care au mers în Capitală la studii au rămas acolo deoarece au găsit mai multe locuri de muncă, iar, la prima vedere, apropierea de București a dăunat județului.

Zeci de mii de români au plecat deja din Argeș

Numărul românilor care au plecat din județ nu mai poate fi ignorat, fiind deja vorba de peste 50.000 de oameni care au ales să locuiască în alte zone. Media de vârstă a județului a crescut și ea, cu aproximativ 7 ani.

Din păcate, situația din Argeș, în care se mai află și alte zone din țară, devine una din ce în ce mai serioasă. Iar, dacă nu sunt atrași noi locuitori, există riscul ca județul să intre, în cele din urmă, în faliment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
front bloc jpg
Usturoi FOTO Shutterstock
crater asfalt  jpg
fericire jpg
suplimente pentru somn jpg
Jaluzele FOTO Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net