Jurnalistă britanică, părere categorică despre București: „Are nefericita onoare...”

Cafenele de vis, arhitectură diverse și spa-uri accesibile, acestea sunt doar unele dintre motivele pentru care o jurnalistă britanică recomandă străinilor să viziteze Capitala țării noastre. Aceasta spune că Bucureștiul este o alegere perfectă pentru un city break pe care nu îl vom regreta.

Jurnalista britanică recomandă o vizită în București / foto: Shutterstock
Jurnalista britanică recomandă o vizită în București / foto: Shutterstock

Joanna Whitehead, o jurnalistă din Marea Britanie, sugerează străinilor să viziteze Bucureștiul, pentru un city break de vis. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, numărul mare de studenți din Capitală, cât și viața de noapte din oraș fac ca Bucureștiul să fie o alegere perfectă pentru cei care sunt în căutarea unei petreceri de neuitat.

Iar un alt detaliu care a impresionat-o pe jurnalistă britanică a fost diversitatea arhitecturii din București! „Indiferent de gusturile dvs., diversitatea sa oferă multe lucruri care să capteze imaginația, de la romantismul neoclasic al Ateneului Român, la brutalismul clădirii Tehnoimport, modernismul hotelului InterContinental București, la eclectismul uluitor al Palatului CEC, Bucureștiul este cu adevărat o sărbătoare pentru ochi”, a scris Whitehead.

Ce părere are o jurnalistă britanică despre București

Jurnalista a vorbit și despre Palatul Parlamentului și despre efortul care a fost necesar pentru a ridica această clădire impresionantă.

„Cu o înălțime de 84 m, peste 1 000 de camere și o suprafață de 365 000 de metri pătrați, acest edificiu comunist este creația controversată a fostului dictator Nicolae Ceaușescu, inspirată de vizita sa din 1971 în Coreea de Nord.

Lucrările au început în 1984, 40 000 de locuitori fiind evacuați cu forța pentru începerea construcției și câteva mii de muncitori murind în timpul construcției, conform unor rapoarte neoficiale. Construcția rămâne neterminată până în prezent. Cunoscută pe plan local drept "icebergul", doar cinci la sută din această clădire gigantică este în uz”, spune Whitehead.

De asemenea, jurnalista britanică mai spune că undeva în jur de 40% dintre bucureșteni pot vorbi fluent limba engleză. Cu toate acestea, Whitehead avertizează că traficul din Capitală „are nefericita onoare de a avea unul dintre cel mai aglomerat trafic din Europa.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net