Reguli noi pentru șoferi, iar amenda este uriașă. Greșeala care te poate lăsa fără mașină

Ultima actualizare:

Lege nouă pentru șoferi, iar amenda este uriașă. O simplă greșeală te poate lăsa fără mașină, dacă te afli în București. Ba mai mult, riști să fii amendat de mai multe ori pe zi! Click! îți spune despre ce este vorba.

Regulile de parcare în București s-au schimbat / foto: Pixabay
Regulile de parcare în București s-au schimbat / foto: Pixabay

Dacă este să ne referim la parcări, de la 1 iulie, în București regulile s-au schimbat. Consilierul municipal de la Primăria Capitalei, Nicorel Nicorescu, a anunțat public noul regulament.

Lege nouă pentru șoferi! Ce reguli trebuie să respecte în București

Așadar, într-o postare pe Facebook, Nicorescu explică ce mare greșeală te poate lăsa fără 200 de lei, dar și alte reguli foarte importante pentru șoferii care parchează în București.

Potrivit angajatului primăriei orice șofer care nu plătește parcarea în București va fi amendat. Lucrurile se complică pentru că amenzile for fi automate, cu ajutorul radarelor mobile.

Prin aceste reguli se dorește marcarea a peste 30.000 de locuri parcare în următoarele luni de zile. De asemenea, este pregătit și un sistem complex, cu camere video, care verifică instant numărul de înmatriculare și plata locului de parcare.

Concret, dacă parchezi gratuit fără a avea abonament sau a plăti o taxă amenda este de 200 de lei. Dar, ea se poate da unui șofer, din păcate, și de mai multe ori pe zi.

Un șofer poate primi mai multe amenzi pe zi

Mașina celui care a parcat fără să respecte regulile va fi blocată. Aici ne referim doar la locurile de parcare trasate cu albastru. Mai departe, șoferul primește amenda alături de fotografia cu mașina, locul, data, dar și ora.

Consilierul avertizează avertizează că se pot primi mai multe amenzi și în aceeași zi. Asta în cazul în care un șofer are obiceiul de a face o astfel de ”greșeală” constant. Iar dovezile nu pot fi contestate în instanță.

„Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru. Sistemul functionează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare.

Dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amendă fără ca șoferul să o poată constata. Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, dovezi de necontestat în instanță.

Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată mai lungă. Se pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră”, anunță Nicorel Nicorescu, Consilier General la Primăria București, pe contul de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net