Legea de care puțini români care stau la curte au auzit. Greșeala care te-ar putea arde la buzunar, amenda e colosală

Ultima actualizare:

Un incident recent din Timiș a adus în prim-plan regulile stricte care trebuie respectate de către cei care dețin o casă cu curte. Un cetățean român a fost sancționat cu o amendă substanțială în valoare de 15.000 de lei și a fost obligat să efectueze lucrări de întreținere și curățenie în curte din cauza nerespectării unei legi puțin cunoscute.

Locuință. Foto: Shutterstock.
Locuință. Foto: Shutterstock.

Proprietar, obligat să apeleze la un operator autorizat pentru gestionarea deșeurilor

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Filiala județeană Timiș, inspecția la domiciliul unei persoane fizice a avut loc din cauza activităților de colectare a deșeurilor în propria gospodărie. Cu toate acestea, individul nu deținea autorizația necesară pentru această activitate, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi contravenționale și interzicerea activității de colectare a deșeurilor.

Pe lângă amenda financiară, bărbatul a fost obligat să contacteze un operator autorizat pentru gestionarea deșeurilor și să efectueze o curățenie generală în curte. Această situație servește drept avertisment pentru toți cei care locuiesc în gospodării similare, subliniind că este complet interzisă desfășurarea unor astfel de activități fără autorizație.

Amenzi uriașe pentru nerespectarea regulilor

Conform prevederilor legale, nerespectarea acestor reguli atrage sancțiuni substanțiale, care pot varia între 5.000 și 60.000 de lei, în funcție de circumstanțe. Este crucial ca cei care dețin o casă cu curte să evite astfel de acțiuni pentru a se proteja de consecințele financiare și legale.

Garda de Mediu subliniază importanța obținerii unei autorizații de mediu pentru orice activitate legată de gestionarea deșeurilor. Orice încălcare a acestor prevederi este considerată o contravenție și poate atrage sancțiuni dure.

Este esențial ca toți cei care locuiesc în gospodării cu curte să fie conștienți de regulile și cerințele legale în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Respectarea acestor reguli nu numai că îi protejează pe proprietari de amenzi și penalități, dar contribuie și la protejarea mediului înconjurător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net