Proiect de lege. Amenzi duble pentru cei care stau la bloc și fac aceste lucruri

Un proiect de lege recent depus la Camera Deputaților propune dublarea amenzilor pentru vecinii care tulbură liniștea cu bormașina sau ascultă muzică la volum ridicat, precum și pentru firmele care organizează petreceri zgomotoase în apropierea locuințelor.

Bormașină. Foto: arhiva.
Bormașină. Foto: arhiva.

Zgomotul excesiv va fi sancționat indiferent de momentul zilei

Indiferent de ora din zi sau din noapte, legislația propusă va asigura că orice activitate care generează zgomot excesiv va fi sancționată corespunzător. Cu toate acestea, amenzile vor cunoaște o majorare semnificativă în intervalul cunoscut drept orele de liniște, care sunt considerate momente critice pentru odihnă și relaxare. Astfel, între orele 22.00 și 8.00, respectiv 13.00 și 14.00, cei care tulbură pacea și linștea comunității vor suporta sancțiuni mai severe, subliniindu-se importanța respectării unui cadru de conviețuire civilizat și respectuos pentru toți locuitorii.

Iată ce amenzi usturătoare se pregătesc pentru cei care deranjează

Conform proiectului de lege, amenda maximă pentru vecinii care deranjează liniștea va fi dublată, trecând de la 1.500 la 3.000 de lei în aceste intervale orare. Totodată, și amenda pentru companiile care organizează petreceri private zgomotoase în apropierea blocurilor va fi majorată de la 6.000 la 12.000 de lei.

În afara orelor de liniște, propunerea legislativă prevede amenzi între 400 și 2.000 de lei pentru orice activitate generatoare de zgomot excesiv. Aceste sume reprezintă o dublare față de amenzile actuale.

Sancțiunile se vor extinde și în mediul rural

În prezent, sancțiunile pentru zgomotul excesiv sunt aplicate doar în mediul urban, însă proiectul de lege vizează extinderea acestora și în mediul rural.

Inițiatorii proiectului susțin că aceste măsuri sunt necesare pentru protejarea liniștii și confortului cetățenilor, contribuind la creșterea calității vieții în comunități. Propunerea de lege urmează să fie discutată și votată în Parlament, iar, dacă va fi adoptată, se așteaptă să aducă o mai mare disciplină în ceea ce privește respectarea liniștii și a bunelor practici de conviețuire în vecinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net