Amenzi usturătoare pentru românii de la bloc care folosesc bormașina în afara orelor permise

Ultima actualizare:

Cei care locuiesc la bloc sunt, deseori, terorizați de vecinii care aleg să folosească bormașina la ore total nepotrivite. Ei bine, aceste gesturi vor fi taxate de către polițiști cu amenzi usturătoare care o să-i facă pe "vinovați" să se gândească de două ori înainte de a alege să facă zgomot în afara programului.

bormasina 3 png

Dacă atunci când locuiești la casă poți să întreprinzi anumite activități la orice oră, nu același lucru este valabil și pentru cei care stau la bloc. Aceștia din urmă trebuie să fie atenți să nu-și deranjeze vecinii și, mai ales, să nu facă acest lucru în afara orelor permise. Acest lucru este valabil și pentru cei care au nevoie să folosească bormașina. În cazul în care nu se ține cont de programul prevăzut de lege, amenzile vor fi consecințe usturătoare ale acestor fapte.

De câte ori nu ați fost treziți dimineața, uneori acest lucru întâmplându-se chiar și în weekend, de zgomotul asurzitor al unei bormașini? Cu siguranță, vi s-a întâmplat acest lucru măcar de câteva ori. Este normal să fie nevoie de mici reparații în locuință, însă situațiile precum cea în care este necesară folosirea unei astfel de ustenstile ar trebui gândite în cadrul orelor în care nu este solicitată liniștea în bloc.

În ce interval orar nu ai voie să faci gălăgie la bloc

Există un interval orar, bine stabilit de lege, în care nu ai voie să faci gălăgir la bloc. Asta dacă vrei să eviți o amendă. Orele de liniște, potrivit legii din România, sunt perioadele în care nu ai voie să-ți deranjezi vecinii cu zgomote tari, fie că dai muzica tare sau că folosești o bormașină cu nivel scăzut de decibeli.

Așadar, iată în ce intervale orare trebuie să păstrezi liniștea: 22:00-8:00 și 13:00-14:00.Potrivit legii 61/1991, nu se face diferența între orele de liniște din cursul săptămânii și cele din weekend. Prin urmare, fie că este zi lucrătoare, fie că este sâmbătă sau chiar duminică, orele de liniște pe care trebuie să le respecți sunt aceleași.

Ce amendă primești dacă faci zgomot în intervalele de liniște

Dacă totuși nu se pot amâna reparațiile și este abolut necesar să folosești bormașina, dar vrei totuși să eviți amenda, ai nevoie de semnătura vecinilor prin care aceștia își dau acordul să folosești ustensila în respectivul interval orar. 

Persoanele care nu respectă aceste ore de liniște și fac gălăgie, potrivit legii riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. Ba mai mult, în cazul contravențiilor repetate, amenzile sunt mai mari. Dacă fapta se repetă la 24 de ore de la săvârșirea primei fapte, amenzile cresc, putând ajunge până la 3.000 de lei, scriu cei de la Antena3 CNN.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net