Incendiu violent, într-un bloc din sectorul 1. „13 persoane au fost evacuate”

Marți seară (18 aprilie), locuitorii unui bloc din sectorul 1, București, au trecut prin clipe de panică după ce un incendiu violent a izbucnit într-un apartament situat la etajul 8, în jurul orei 22.00. Fumul s-a extins cu rapiditate în întreaga clădire. În apartament nu se afla nimeni în acel moment, însă 13 persoane au fost evacuate, iar șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu violent, marți seară, într-un bloc din sectorul 1, București / Foto: Captură video
Incendiu violent, marți seară, într-un bloc din sectorul 1, București / Foto: Captură video

Un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament situat la etajul 8 al unui bloc din sectorul 1 al Capitalei în timpul nopții de marți (18 aprilie), provocând panică și disconfort în rândul locatarilor, care au dat alarma după ce au simţit miros puternic de fum. Potrivit martorilor, un scurtciurcuit sau o candelă lăsată nesupravegheată a fost cauza incendiului.

„Mă băgasem cu copiii la somn şi am auzit nişte trosnituri pe scara blocului şi când m-am dus la uşă am văzut că intră fum. Atunci am sunat imediat la ambulanţă şi la pompieri”

„Nu am putut să deschidem uşa de fum că nu se putea respira”

„Mi-am dat seama că e incendiu, am încercat să acopăr uşa cu niște prosoape ude să nu intre fum, dar tot a intrat, fiind pe diagonală cu apartamentul care a luat foc, a intrat tot fumul la mine. Copiii s-au panicat, s-au speriat”, au fost declarațiilor unor martori, potrivit Observator.ro.

13 persoane au fost evacuate

În total, au fost evacuate 13 persoane, șapte dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care s-au numărat și doi minori. De asemenea, conform declarațiilor unor martori, în acel moment nu se afla nimeni în apartament. „Era fum de nu puteai să vezi la doi metri. Ne-au scos pompierii destul de repede, da”, a declarat un alt locatar.

„Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu patru autospeciale cu apă şi spumă, una de descarcerare, o autoscară, patru resurse smurd şi două resurse de la SABIF. Noi am evacuat toate persoanele de la etajul opt, unde a avut loc incediul, şi de la etajele superioare, respectiv etajul 9 si etajul 10”, a declarat, conform sursei menționate, Ionel Solomon, ISU BIF.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul  ar fi exploatat,  am primi fiecare  92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels