O nouă obligație pentru șoferi, din iulie 2024! Despre ce este vorba

Obligații noi pentru șoferi, în Germania! Din 7 iulie 2024, vor trebui să aibă montate camere de marșarier. Astfel de accesorii nu mai sunt costisitoare cum erau odată. Prețul variază de la 70 de lei la câteva sute de lei, în funcție de performanțe și de zonele pe care le acoperă.

Ce amenzi intră în vigoare din 7 iulie 2024 Foto: Shutterstock
Ce amenzi intră în vigoare din 7 iulie 2024 Foto: Shutterstock

Obligații noi pentru șoferi 

Din 7 iulie 2024, camerele de marșarier vor deveni obligatorii pentru mașinile noi în Germania. Acestea sunt menite să prevină „coliziunile cu persoane și obiecte din spatele vehiculului”, scrie Ministerul Federal pentru Afaceri Digitale și Transport (BMDV).

Regulamentul UE stabilește patru perioade diferite de la A la D, până la sfârșitul cărora noile reglementări ar trebui să intre în vigoare. Potrivit „futurezone.de”, în această etapă obligația se aplică vehiculelor noi. Dar se va aplica și mașinilor mai vechi care sunt vândute după data introducerii regulamentului.

Acestea trebuie apoi echipate cu o cameră de marșarier funcțională și/sau senzori corespunzători. Dacă un șofer cumpără o mașină mai veche cu o cameră de marșarier și senzori existente, trebuie să se asigure că dispozitivul funcționează corect, altfel s-ar putea confrunta cu amenzi. 

Despre ce amenzi este vorba 

„O cameră de marșarier nefuncțională reprezintă o încălcare a cerinței privind camera de marșarier și poate fi pedepsită cu o amendă”, spunea Motor Vehicle Insurance Compare. Dacă defecțiunea are ca rezultat și un accident, există următoarele sancțiuni: nerespectarea obligației generale de îngrijire la resetare – 35 euro, periclitarea altor utilizatori ai drumului la mers în marșarier – 80 euro și 1 punct de penalizare, dar și punerea în pericol a altor utilizatori ai drumului la mers în marșarier rezultând în accident – ​​100 euro și 1 punct. 

Cât costă o cameră de marșarier 

Mulți dintre conducătorii auto din România și-au montat aceste camere, deși automobilele lor nu erau echipate din fabrică. Prețul unui astfel de accesoriu variază de la 70 de lei la câteva sute de lei, în funcție de performanțe și de zona pe care o acoperă. 

Statisticile arată că 210 persoane mor, în fiecare an, din cauza faptului că șoferii nu se asigură corespunzător atunci când merg în marșarier. Aceleași cifre spun că din cele 210 victime, o treime sunt copii mai mici de 5 ani. În urma legii, autoritățile speră ca aceste accidente mortale să scadă cu 17%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net