Atenție, șoferi! 725 de lei amendă și suspendarea permisului pe loc pentru românii care fac asta în trafic

Vești triste pentru anumiți șoferi din România. Codul Rutier vine cu noi schimbări pentru conducătorii de autovehicule anul acesta. Românii riscă amenzi usturătoare și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice dacă vor continua să facă această greșeală în trafic.

725 de lei amendă pe loc şi permis suspendat 30 de zile dacă faci această greşeală în trafic
725 de lei amendă pe loc şi permis suspendat 30 de zile dacă faci această greşeală în trafic

Rămâi pe loc fără permisul de conducere timp de 30 de zile și te alegi cu o amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei dacă vei fi prins că faci această greșeală în trafic! Mai exact, cei sancționați vor fi șoferii agresivi la volan și care au un anumit comportament în trafic. Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea de către conducătorul unui vehicul pe drumuri publice a unor manevre de natură a pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier.

Și motocicliștii vor fi sancționați

Astfel, potrivit Codului Rutier, sunt vizați șoferii „care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens”. Totodată, din categoria conducerii agresive fac parte și întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână sau pornirea de pe loc „cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare”. Și motocicliștii care vor conduce doar cu o roată pe sol, dar și șoferii care folosesc semnalele luminoase sau sonore pentru a-i face pe conducătorii din fața lor să se dea la o parte, vor fi sancționați. 

Sunt vizate și persoanele care circulă „cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral” și „reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul”.

Persoanele care încalcă legislația și cele care au un anumit comportament în trafic vor primi amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea permisului pe loc timp de 30 de zile.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net