Șoferi, mare atenție! Această greșeală v-ar putea costa 30.000 de lei

Dacă ai o mașină înmatriculată pe numele tău, este recomandat să nu faci această greșeală. În caz contrar, te poți alege cu o amendă uriașă, de până la 30.000 de lei.

1 amenda 56004600 jpg jpeg

Este bine să știi că, o nouă modificare a Codului Rutier îți poate aduce o amendă uriașă, de până la 30.000 de lei. Dacă ai un autovehicul și vrei să îl vinzi, ai grijă să nu faci și tu acest lucru. Oamenii legii spun că este ilegal și îți poate face probleme.

Ce amendă primești dacă faci acest lucru

Pe 26 mai, în Monitorul Oficial a fost publicată o lege nouă. Aceasta se aplică deja de ieri, 29 mai. Persoanele care au pe numele lor o mașină înmatriculată și care încalcă legea riscă să primească o amendă usturătoare care poate ajunge chiar și până la 30.000 de lei.

Conform legii nr. 142 din 24 mai 2023 toate mașinile trebuie să aibă kilometrii reali. Astfel, cei care ajung să modifice kilometrajul vor fi sancționați cu până la 30.000 de lei. Practica privind modificarea kilometrajului era des utilizată până acum. Nu puțini sunt cei care alegeau să facă acest lucru înainte să își vândă mașina, pentru a-i crește prețul.

Codul Rutier: „Este interzisă manipularea odometrului unui autovehivul"

Codul Rutier specifică acum că este interzis modificarea kilometrajului unei mașini. „Este interzisă manipularea odometrului unui autovehivul, solicitarea manipulării odometrului sau orice acțiune de natură să influențeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurși de un autovehicul. În sensul prezentei legi, prin manipularea odometrului se înțelege practica frauduloasă de modificare voită și neautorizată a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul”, conform informațiilor din noua lege.

Amenzi de până la 30.000 de lei

Cei care încalcă legea riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și chiar și 5.000 de lei. Totodată, în anumite situații, amenda pentru acest lucru poate să ajungă chiar și la 30.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net