Legea care poate aduce amenzi mari românilor, vara aceasta. Despre ce este vorba

O lege pe care doar puțini români o cunosc ne poate aduce o amendă uriașă în această vară. Mai precis, autoritățile ne pot cere să scoatem din buzunar până la 20.000 de lei, iar motivul este unul surprinzător! Conform legii, proprietarii de terenuri sunt obligați să curețe proărietățile lor de ambrozie, ori vor fi amendați!

Proprietarii trebuie să își curețe terenul de ambrozie
Proprietarii trebuie să își curețe terenul de ambrozie

O lege mai puțin cunoscută poate aduce românilor care dețin terenuri o pierdere uriașă, în această vară! Mai precis, este vorba despre obligația acestora de a-și curăța terenul de ambrozie, iar dacă autoritățile află că s-a ignorat această cerință, se poate aplica o amendă de până la 20.000 de lei, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro. Motivul este unul simplu! Este vorba despre problemele de sănătate provocate de ambrozie celor ce suferă de alergii! Sezonul de risc se situează între lunile august și noiembrie, în care persoanele ce suferă de alergii trebuie să ducă o luptă continuă cu ambrozia.

Problema, mai precis, intervine în momentul în care polenul din această plantă erbacee ajunge în aer. Potrivit specialiștilor, această plantă originară din America de Nord este una dintre cele mai importante cauze ale rinitei alergice. Ambrozia produce o cantitate semnificativă de polen, iar pentru cei ce suferă de alergii, acesta poate fi o problemă serioasă de sănătate.

Terenurile sunt inspectate de către autorități

Potrivit sursei, în perioada cuprinsă între 16 iulie și 31 octombrie, proprietarii care nu își curăță terenurile de ambrozie pot primi amenzi de până la 20.000 de lei în cazul persoanelor juridice, iar în privința celor fizice, suma poate ajunge la valoarea maximă de 5.000 de lei. În România ar fi undeva în jur de 800 de terenuri pe care autoritățile le inspectează regulat, pentru a verifica dacă a fost curățată ambrozia.

În țara noastră este estimat că în jur de 500.000 de oameni suferă de alergie la ambrozie. Desigur, când vine vorba despre sancționarea cu amendă, există și unele excepții. Bătrânii, ori cei care nu pot, fizic, să curețe terenul vor primi ajutor de la primărie. Simptomele alergiei la ambrozie sunt strănutul, nasul înfundat, dar și lăcrimarea ochilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net