Legea e clară, dar puțini din cei care stau la curte știu. Cine plătește dacă se strică gardul cu vecinul

Statul la casă reprezintă visul fiecăruia dintre noi, dornici să scape de aglomerația și zgomotul din marile orașe.

image

Cu toate acestea, conform legislației, există anumite aspecte care trebuie luate în considerare, inclusiv gestionarea situațiilor conflictuale, cum ar fi deteriorarea gardului dintre vecini. 

Nu de puține ori, din păcate, ajungi să ai conflicte cu vecinul după ce te-ai mutat într-o casă nouă, fie că este vorba despre un pom care îți umbrește curtea, animalele vecinului care produc zgomot sau murdărie în curtea ta, sau dacă apare o problemă cu gardul dintre proprietăți sau distanța minimă între case.

Indiferent de natura problemelor, acestea pot fi rezolvate fie pe cale amiabilă, fie conform prevederilor legale actuale. Este crucial să cunoști toate aspectele legislative, inclusiv regulile privind distanța dintre casa ta și gardul vecinului.

În cazul în care gardul dintre tine și vecinul tău se deteriorează, situația poate escalada într-un conflict, deoarece ambele părți se acuză reciproc și își impun reciproc responsabilitatea pentru repararea acestuia. Continuă să citești pentru a afla ce prevede legea în această privință.

Ce spune legea. Cine plătește: tu sau vecinul

Totul, de la regulile de zonare până la concepte juridice mai complexe, cum ar fi posesia adversă, poate influența cine va suporta costurile pentru un gard construit la limita proprietății, în special când aceasta coincide cu o linie de proprietate comună.

În multe jurisdicții, acest tip de gard este denumit "gard de separare" și este definit vag ca un gard situat pe linia de demarcație dintre două proprietăți învecinate. În astfel de circumstanțe, disputele legate de granița de proprietate pot apărea.

Presupunând că gardul a fost construit de comun acord și în conformitate cu prevederile legale, dacă acesta se deteriorează din vina vecinului, atunci responsabilitatea reparării va reveni acestuia, mai ales în cazul în care se depune o plângere pentru distrugere. Dacă vina îți aparține ție, atunci este clar că tu vei fi responsabil pentru reparații.

În mod normal, costurile ar trebui împărțite echitabil, dat acest lucru nu se întâmplă

În plus, conform legislației, costurile de întreținere a gardului pot include și cheltuielile pentru amenajarea terenului, lucru care ar putea să nu fie evident la prima vedere. Așadar, este important să ai în vedere acest aspect.

Practic, aceasta înseamnă că, dacă vecinul A decide să construiască un gard pe linia de proprietate comună cu vecinul B, vecinul B ar trebui, de regulă, să suporte jumătate din costuri. De asemenea, vecinul B va fi responsabil pentru întreținerea gardului și a curții care duce la acesta, de-a lungul teritoriului său.

În cazul în care gardul se deteriorează sau trebuie înlocuit, în general, atât vecinul A, cât și vecinul B trebuie să suporte costurile reparării sau înlocuirii în proporție de 50/50.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net