Contrast bizar. Infractori cu vechime, suspecții în cazul Kreiner sunt „familiștii” și „băieții buni” din comună

Cei trei bărbați, care l-ar fi ucis în chinuri pe omul de afaceri Adrian Kreiner, sunt extrem de bine văzuți de vecini. Oamenii, inclusiv primarul, au numai vorbe de laudă la adresa lor. Chiar dacă doi dintre ei au caziere și au fost încarcerați, oamenii spun despre ei că sunt „băieți buni”, „familiști”, „copii cuminți”. Cazierele stufoase ale doi dintre cei implicați în oribila crimă din Sibiu, sunt detalii pentru vecinii care îi știu de o viață.

Marian Minae. Foto: Facebook
Marian Minae. Foto: Facebook

Suspecții în cazul Kreiner, lăudați de vecini

Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă sunt din comuna doljeană Gighera, sat Zaval. Au copilărit împreună și toată comunitatea îi știe. De când polițiști din toată țara, acum și din Regatul Unit, îi caută pentru uciderea afaceristului Adrian Kreiner, oamenii nu contenesc să discute situația.

Îi cunoaștem de mici, toate ziua băteau ulițele împreună. Erau copii cuminți, dar noi știm că-s la muncă în străinătate”, povestesc vecinii, potrivit Adevărul.

„Îi știu. Cum să nu-i știu? Sunt familiști, n-au făcut probleme. Am auzit că au făcut și prostii anii trecuți, dar au plătit pentru ele. Minae se ocupa cu agricultura, dar a plecat de câțiva ani din țară. Ghiță lucrează în construcții tot în străinătate. În vară a trecut pe acasă, dar altceva nu știu. Pot să vă spun doar că pe raza comunei nu au creat probleme”, a declarat primarul Florea Nacșu.

Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie” este autorul unuia dintre cele mai mari jafuri din Oltenia. Bărbatul are multe dosare la activ, dar a rămas cunoscut printre infractori după un jaf din 2013, când a intrat în casa unui bărbat și a furat un milion de lei (700.000 de lei și 100.000 de euro). Bărbatul și soția au fost bătuți, legați și amenințați cu moartea dacă nu spun unde țin ascunși banii.

„A făcut-o lată atunci, dar nu știu acum. Să omoare un om, parcă nu-mi vine să cred. Era respectuos când venea acasă”, spun oamenii din Zăval.

„Băiat bun” și „îndrăgostit”

Laurențiu Ghița are și el cazier. În anul 2015 a jefuit un bar, e unde a furat peste 100 de pachete de țigări. Dar lumea îl știe de „băiat bun”, respectuos și îndrăgostit.

„Nu știu pe unde este acum. Muncește prin străinătate, nu am mai vorbit cu el. Este îndrăgostit de o fată, cu ea e mereu și nu am prea mai ținut legătura. El a făcut doi ani și ceva pușcărie și după aceea a plecat afară. Nu este boxer, a făcut sport, merge la sală, de-astea”, povestește sora lui Laurențiu Ghiță.

image

Cosmin Costinel Zuleam, este din localitatea Valea Stanciului, situată la 15 kilometri de satul Zăval. Bărbatul nu a fost niciodată dovedit în România că ar fi comis o infracțiune. În Slovenia, în schimb, a spart în 2020 un magazin de telefoane dintr-un centru comercial, iar prejudiciul s-a ridicat la peste 155.000 de euro, pentru care a stat după gratii 17 luni. Însă și el este lăudat de familie și de cunoscuți, fiind considerat „un om de treabă”.

FOTO/ slovenskenovice.si
FOTO/ slovenskenovice.si

„Pe acasă trecea rar. Era un băiețel așa frumos când era mic. Ultima dată când l-am văzut era foarte schimbat. Își lăsase barbă, era altfel, după voce l-am recunoscut. Eu știu ce naiba a făcut prin străinătate. S-o fi drogat, doar așa îmi explic", a declarat una dintre vecinele apropiate de familia Zuleam.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
regina maria jpg
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
autostrada 10 arabia saudita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net