Lista produselor care vor fi mai ieftine cu 20% de la 1 august. Altele se vor scumpi

De la 1 august unele produse de bază se vor ieftini cu 20%, potrivit Ordonanței de guvern care prevede plafonarea prețurilor la produsele de bază de la această dată. Anliștii spun însă că este praf îm ochi. Buzunarul românului nu se va relaxa deloc pentru că alte produse vor intra în coșul nostru cu prețuri mai mari. Totuși, un hipermarket nu a mai așteptat începutul lunii augist și deja a afișat prețuri mai mici la produsele vizate.

alimente supermarketuri 01 foto denis grigorescu jpg

Analistul economic Adrian Negrescu spune că România ar fi trebuit să aplice o măsură pe care o aplică şi alte ţări și anume reducerea TVA la alimente, însă Guvernul a decis, de fapt, să mărească taxe.

„Era de aşteptat ca unii comercianţi să încerce să îşi protejeze marja de câştig prin scumpirea altor produse. Pentru românii care vor merge la supermarket şi vor cumpăra doar alimentele de pe lista Guvernului, s-ar putea să fie o ieftinire între 10 şi 15%, dar nu mai mult.

Dar nu poţi trăi doar cu acelea, asta e marea problemă. A fost doar o măsură cu iz electoral, nimic altceva. În economia reală, când un produs se ieftineşte, altele se scumpesc. Oriunde în lume este valabil acest lucru. Pentru că niciodată comerciantul nu va renunţa la câştigul propriu pentru a satisface un interes electoral al unor politicieni.

Dacă voiam să rezolvăm într-adevăr problema, o rezolvam prin reducerea taxelor, apropo de faptul că se vorbeşte de creşterea taxelor. Reducerea TVA la alimentele de bază, cum e peste tot în Europa. Numai la noi nu, la noi cresc taxele, ceea ce e aberant din punct de vedere economic", a declarat Adrian Negrescu la România Tv.

Un lanț de magazine a aplicat deja prețurile mai mici

Premierul Marcel Ciolacu anunţa că un prim lanţ de magazine a ieftinit deja produsele alimentare de bază.

”Avem şi o veste bună, primul mare lanţ de magazine care a scăzut deja preţurile, înaintea datei de 1 august. Aş dori să le mulţumesc pentru această decizie şi dovedesc că acest parteneriat între statul român şi retaileri funcţionează şi se ridică la aşteptările românilor şi a consumatorilor”, a precizat premierul la şedinţa de Guvern de joi, 20 iulie.

Lista produselor mai iefine de la 1 august

Ordonanța de guvern care prevede plafonarea prețurilor la produsele de bază intră în vigoare oficial de la 1 august.

Astfel:

pâinea albă,

uleiul,

brânza,

făina,

ouăle,

carnea,

laptele vor fi mai ieftine chiar și cu 20%.

Un lanț de supermarketuri a aplicat deja, cu două săptămâni mai devreme, prevederile ordonanței de Guvern. Pâinea, de exemplu, în magazinele care au redus deja adaosul comercial, este mai ieftină cu aproape 2 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net