Locul de basm din România vizitat de peste 200.000 de români de Sfânta Maria. Unde s-au dus în minivacanță
„Pe-un picior de plai, Pe-o gură de rai”, așa putem descrie locul din țara noastră unde peste 200.000 de români au petrecut minivacanța de Sfânta Maria. Dacă încă nu ați ghicit despre ce zonă este vorba, ei bine, trebuie să știți că vorbim despre Bucovina, cunoscută și sub numele de Țara Fagilor.
Bucovina, alegere de top pentru vacanțe
Potrivit unui reportaj Observator, românii s-au distrat din plin în această zonă desprinsă parcă din povești și care are un potențial turistic fantastic. Este de menționat faptul că la începutul acestui an, a fost inclusă pe lista unui circuit turistic internațional, de lux, în care oamenii ajung să plătească chiar și 130.000 de dolari pentru a petrece o vacanță de neuitat de 20 de zile în mai multe orașe din Europa și Asia.
Astfel, nu ne miră de ce turiștii au ales să profite de libere și să se retragă în Bucovină pentru un concediu cu totul deosebit. Zona are un potențial fantastic, mai ales că vorbim despre o serie de mănăstiri fantastice ce pot fi vizitate, pe lângă peisajele de basm și traseele montane superbe. Mai exact, Mănăstirea Voroneț, cunoscută pentru albastrul său unic, ctitorită de Ștefan cel Mare în 1488. Găsim și Mănăstirea Putna, locul de odihnă a lui Ștefan cel Mare, întrucât acest lăcaș de cult a fost construit în semn de mulțumire în urma victoriei domnitorului împotriva turcilor. De asemenea, se poate vizita și Mănăstirea Moldovița, recunoscută pentru galbenul de Moldovița, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din Bucovina.
Desigur, pe lângă aceste sfinte lăcașuri zona ascunde o mulțime de alte minuni precum Cetatea de Scaun a Sucevei, construită de Petru I Mușat. Tuirștii pot merge și la Muzeul Satului Bucovinean, un muzeu în aer liber construi în anul 1970, fiind o replică fidelă a unui sat bucovinean tradițional ce ascunde ateliere meștegușărești sau case specifice.
Cum au sărbătorit românii de Sfânta Maria în Bucovina
Ei bine, în această zi de srăbătoare pe meleagurile Bucovinei unii turiști și-au început ziua cu o plimbare cu trăsura către Voroneț.
„Tot la ţară am crescut, mai puţin cu trăsura. Noi venim din Franţa. Pentru noi e o noutate cu trăsura, satele, mănăstirile, astea le vizităm cel mai mult”, a spus o turistă potrivit observatornews.ro.
Zona a fost plină ochi, iar oamenii au venit din toate colțurile pentru a se bucura de ceea ce le oferă natura, dar și istoria care s-a păstrat parcă neatinsă în această parte din România. Tradițiile, deliciile culinare sunt la ele acasă și fac in Bucovina alegerea ideală de vacanță.
„Toată zona a fost plină, din câte am auzit şi Voroneţul şi staţiunea Gura Humorului au fost la capacitate 100%. Au avut şi piscină, zona de spa, au vizitat mănăstirile, am făcut tururi cu trăsura, cu caleaşca cu caii, au putut să stea şi la soare, s-au bronzat,” a spus Alexandru Horga - gazdă pensiune, potrivit observatornews.ro.
„Peisajele de vis. Facem drumeţii destul de des, chiar ieri am urcat la Cheile Moara Dracului cu copiii”, a mai spus o turistă conform sursei citate.
„Venim în fiecare an pentru că ne-am îndrăgostit de Bucovina, venim în tabără cu copiii, locul acesta este minunat, zona ne place, mâncarea, tradiţia”, a mai adăugat un alt turist, conform sursei citate.