Locuri superbe despre care nu ai crede că sunt din România. Seamănă cu destinații din Bali, Japonia sau Elveția
Anul aceasta, avem toate motivele să ne facem vacanța în România. Avem o țară frumoasă, cu peisaje spectaculoase și pensiuni ce seamănă perfect cu locuri celebre din Bali, Maldive, Elveția, Italia sau Germania. Laura Vereha și Sebastian Secan, inițiatorii proiectului „Călător în Bascheți”, au descoperit 8 destinații spectaculoase despre care nu ai crede că sunt din România.
Clisura Dunării - Maldive
Nu trebuie să zbori 6.845 de kilometri ca să ajungi în Maldive. Complexul Egreta din Berzasca, cu ale sale căbănuțe cochete, ridicate pe malul Dunării, îți vor da senzația că ai aterizat în cel mai exotic loc de pe pământ.
Găsești aici 15 căsuțe idilice suspendate pe piloni, chiar deasupra apei, și legate de țărm printr-un ponton. Complexul Egreta, prima stațiune lacustră din România, a fost realizat în 2016 cu fonduri europene.
Unde? Se află în Caraș Severin, la 64 km de Parcul Național Cheile Nerei, la 443 km de București și la 189 km de Timișoara.
Breaza – SUA
O căsuță din Breaza (Brașov), descoperită de calatorinbascheti.ro, seamănă perfect cu o alta aflată la peste 9.000 de kilometri distanță, în SUA. Râul Breaza trece fix prin spatele cabanei, iar ca să ajungi la ea trebuie să treci peste un pod îngust. Cabana Șapte are 5 dormitoare, cu zonă de relaxare generoasă și bucătărie complet echipată, putând găzdui până la 12 persoane.
Unde? Breaza (Brașov), la 256 km de București, 232 km de Cluj, 88 km de Brașov și 11 km de Sâmbăta de Sus.
Transfăgărășan – Stelvio, Italia
Știai că există și în Italia un drum la fel de celebru ca Transfăgărășanul nostru? Se află la 1.561 km distanță și se numește Stelvio. Drumurile șerpuite, „raiul” motocicliștilor și al pasionaților de condus, sunt parcă pictate în oglindă. Și mai au ceva în comun – ambele au fost votate, de mai multe ori, în topul celor mai spectaculoase drumuri din lume.
Tuzla – Bali
Pe litoralul românesc se află un loc desprins parcă din vederile cu exoticul Bali. Este vorba despre Nomadia, Tuzla, o oază de liniște și izolare în mijlocul sălbăticiei. Aici se află șase corturi luxoase cu toate facilitățile, amplasate fiecare pe un ponton din lemn, chiar deasupra mării. Cei doi specialiști în călătorii menționează că toaletele sunt la comun, iar drumul până acolo este puțin anevoios, dar merită din plin efortul. Nu este un loc comercial, ci un colț de paradis neatins de turismul de masă.
Unde? Tuzla, Constanța – 233 km de București, 405 km de Brașov și 435 km de Iași. Ca o comparație, Bali se află la 10.812 km distanță.
Căsuțele din copac, România – Bali, Indonezia
Căsuțele din copac din Peșteana sunt un alt loc incredibil din România care seamănă perfect cu o destinație de vacanță din Bali, Indonezia. Singura diferență este că în Indonezia dormi printre palmieri, iar la noi printre copaci umbroși de munte. De pe terasa celor două căsuțe ai o priveliște uimitoare asupra zonei și te poți simți ca Tarzan în natură. Fac parte din complexul de case tradiționale „Transylvania Log” din Hunedoara. Merită, măcar o dată în viață, să dormi într-un asemenea loc.
Unde? La Peșteana, la doar 14 km de Hațeg, 40 km de Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Primele căsuțe în copac contruite în România se află la Predeal și au fost ridicate începând cu 2007. În prezent cu 4 la număr, fiecare are baie cu apă curentă, jacuzzi, living, șemineu, terasă, oferind confortul de care au nevoie două persoane. Te poți caza acolo atât vara, cât și iarna.
Mocănița din Vișeu de Sus – Harz, Germania
Știai că Mocănița noastră de pe Valea Vaserului are o soră geamănă în Germania? E aproape imposibil să distingi diferențele dintre cele două celebre trenuri cu aburi. A noastră circulă pe o lungime de 21,6 km printr-o zonă sălbatică, nelocuită, trenul cu aburi din Germania circulă prin munții Hartz. Și pe lângă design mai au ceva în comun: călătoriile lor sunt de poveste, aflăm de pe calatorinbascheti.ro.
Unde? Vișeu de Sus, Maramureș, la 164 km de Clujp-Napoca, 543 km de București, 309 km de Iași și 477 km de Timișoara.
Ciocanu – Japonia
Ursa Mică Glamping Resort din satul Ciocanu, Dâmbovicioara, este un camping cu corturi confortabile, încălzite cu sobe, iar apa vine direct din munții Bucegi. Este evadarea perfectă pentru cei care vor o vacanță la munte, cu cortul, în perfectă siguranță și izolare, dar cu tot confortul. Au și japonezii așa ceva în Hakuba, la peste 9.000 km depărtare, dar până să ajungi acolo, te poți bucura de o vacanță în mijlocul naturii, în munții patriei.
Unde? Ciocanu, Argeș, la 49 km de Predeal și 199 km de București.
Satul Măgura – Alpii Elvețieni
Frumusețea ireală de la Măgura, un colț de rai din mijlocul Parcului Național Piatra Craiului, seamănă izbitor cu peisajele montane din Elveția. „Crestele munților desenate ca niște ferestraie pe cer, acoperite, uneori, de zăpadă și vara, și sătucul idilic de la poale, cu ale lui case răsfirate, ici-colo, toate te poartă cu gândul, poate, spre alte zări. Dar este România aceea de poveste, de care, uneori, uităm prea repede, fascinați de ceea ce ne oferă străinătatea”, scriu Laura Vereha și Sebastian Secan. Cei doi blogeri ne îndeamnă să apreciem ce avem în țară și să descoperim locuri de poveste fără să batem mii de kilometri cu avionul.