Locurile superbe din România care au ajuns în finala „Destinația Anului 2024”! Au o frumusețe aparte

„Destinația Anului 2024” aduce aproape 130 de obiective turistice din țara noastră într-o competiție acerbă, în care românii își pot vota locația favorită. Există 13 categorii în cadrul concursului, iar câteva dintre acestea se află în județul Neamț.

Orașul Piatra Neamț este în finala concursului / foto: destinatiaanului.ro
Orașul Piatra Neamț este în finala concursului / foto: destinatiaanului.ro

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, ediția din acest an a concursului a înregistrat de trei ori mai multe înscrieri față de anul trecut. Mai precis, 300 de locații turistice s-au înscris în „Destinația Anului 2024”, iar numărul finaliștilor este dublu față de ediția precedentă.

La categoria „Orașe care inspiră” se află și Piatra Neamț, împreună cu alte șapte municipii din țara noastră. De asemenea, la categoria „Tărâmuri cu istorie şi tradiţie” se află în competiție și Ținutul Neamțului, în timp ce Ținutul Zimbrului concurează la categoria „Regiuni ecoturistice”. Mai multe citate celebre despre Piatra Neamț au fost folosite pentru a descrie orașul.

„Piatra e poate oraşul cel mai frumos aşezat al Moldovei”

„Piatra e poate oraşul cel mai frumos aşezat al Moldovei. El se întinde în amfiteatru, într-o vale minunată, smulsă de Bistriţa spumoasă întâielor ramificări ale Carpaţilor”, scria Regele Carol I, iar la fel de frumos vorbea despre acest oraș și Regina Maria. „Oraş frumos de munte, cu un aer întăritor”, scria aceasta.

În perioada interbelică, acest oraș superb era cunoscut drept „Perla Moldovei”, iar în anul 1924, Piatra Neamț a primit tiltul de oraș turistic. Alături de Piatra Neamț există destinații înscrise din nu mai puțin de 32 din cele 41 de județe, plus București.

„Avem foarte multe destinaţii extraordinar de frumoase, fie că sunt localităţi sau regiuni întregi, fie că sunt atracţii turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor şi să fie un exemplu şi pentru altele. Acum aşteptăm cât mai mulţi români să răspundă la întrebarea «Luând în calcul tot ce ştiţi sau aţi auzit despre aceste destinaţii, care dintre ele merită titlul Destinaţia Anului?»”, a declarat, conform sursei citate, Mihai Bârsan, iniţiatorul competiţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net