Băutura care ne poate ajuta să scăpăm de 20 de kilograme în doar două luni! Se prepară rapid și e delicioasă

Mulți dintre noi ne aflăm în căutarea unei metode eficiente de a ne menține greutatea sub control, iar o nouă băutură a devenit extrem de populară pe Internet. Cunoscut drept „oat-zempic”, este vorba despre un smoothie de ovăz care ne-ar putea ajuta să pierdem 20 de kilograme în numai două luni.

Rețeta a devenit virală pe TikTok
Rețeta a devenit virală pe TikTok

Chiar dacă această rețetă a devenit virală pe TikTok, unde se spune că ar fi extrem de bună pentru a pierde în greutate, specialiștii se întreabă cât de eficientă este acest smoothie în realitate.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pentru a pregăti acest smoothie, nu ne vor trebui decât câteva ingrediente banale! Mai precis, ar fi vorba despre 240 ml apă, undeva în jur de 45 g de ovăz, puțină scorțișoară, cât și un strop de lime. Toate aceste ingrediente vor fi amestecate împreună.

Deși pare a fi o băutură extrem de banală, utilizatorii de pe TikTok au raportat că smoothie-ul i-a ajutat să piardă masiv în greutate, într-un timp extrem de scurt. „Pierdeți 4 kg în trei săptămâni!”, a spus un utilizator, în timp ce altul comentează că a pierdut 1,8 kilograme în aproximativ o săptămână.

Băutura care ne poate ajuta să scădem în greutate

În ciuda comentariilor de pe TikTok, experții sunt sceptici în privința efectelor. Aceștia avertizează publicul că o pierdere sigură în greutate ar trebui să fie de aproximativ 1 kg pe săptămână, adică undeva în jur de 8 kilograme în două luni. Specialiștii spun că succesul despre care vorbesc utilizatorii TikTok ar fi mai degrabă datorat postului intermitent și al altor schimbări în alimentație.

Chiar dacă „oat-zempic-ul” nu este chiar atât de eficient pe cât și-ar dori utilizatorii de pe TikTok, ovăzul are numeroase beneficii nutritive. Iar adaosul de scorțișoară și lime poate fi util pentru organismul nostru.

„Sucul de lime ar oferi o cantitate mică de vitamina C, care susține funcția imunitară normală; în timp ce scorțișoara este cunoscută pentru efectele antiinflamatoare și pentru că ajută la scăderea zahărului din sânge - deși doza folosită în studii este mai mare”, a explicat Carrie Ruxton, dietician independent, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net