Ludovic Orban explică ce se întâmplă cu pacienții infectați care au plecat din spitale. Legea carantinării și izolării urmează să se aplice

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orban a precizat ce se va întâmpla cu pacienții infectați care au plecat din spitale la cerere
Premierul Ludovic Orban a precizat ce se va întâmpla cu pacienții infectați care au plecat din spitale la cerere

În ultimele două săptămâni, peste 4.000 de persoane infectate au plecat din spitale la cerere, după decizia judecătorilor de la CCR, din 6 iulie. Au avut doar recomandarea de a sta izolate acasă, dar nimeni nu a fost obligat să le verifice. Iată ce se întâmplă cu pacienții infectați care s-au externat, imediat ce Legea carantinării și izolării urmează să se aplice!

Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul celor peste 4.000 de persoane care s-au externat, la cerere, înainte de a fi vindecate sau care au fost diagnosticate pozitiv şi nu s-au internat, direcţiile de sănătate publică vor emite decizii care vor cuprinde obligativitatea izolării la domiciliu, precum şi cea a reevaluării stării de sănătate.

În cazul în care testul iese negativ, persoanele ies din izolare, însă dacă testul e pozitiv, atunci ele rămân 14 zile în izolare la domiciliu, chiar dacă sunt asimptimatice, a adăugat şeful Executivului.

„Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuţiei. Prima şi cea mai importantă problemă e legată de cei peste 4.000 de români care fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, direcţiile de sănătate publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă, pe deoparte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, obligativitatea reevaluării stării de sănătate, prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament şi supraveghere medicală. Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital”, a afirmat Ludovic Orban marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Prim-ministrul a adăugat că direcţiile de sănătate publică vor emite decizii şi pentru persoanele suspecte de coronavirus care urmează să fie diagnosticate.

„În ceea ce priveşte toate persoanele care fie sunt suspecte de Covid-19 şi urmează să fie diagnosticate, pentru ele direcţiile de sănătate publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar după diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, în funcţie de recomandarea medicului, se vor emite deciziile de tratare în spital”, a conchis Orban.

Medicul Adrian Marinescu: ”Carantinarea pe zone ar trebuie să înceapă cu Brașov și Constanța”

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, spune că DSP-urile au datele bolnavilor externați la cerere, doar că nu i-au putut obliga să rămână izolați în locuințe, ci a fost doar o recomandare. 

Acum, tot doctorii de la direcțiile de sănătate publică vor intra în schemă și e posibil să le ceară și ajutorul medicilor de familie.

În ceea ce privește carantinarea pe zone, Marinescu este de părere că acest lucru nu ar fi normal să înceapă cu Bucureștiul, pentru că vorbim despre capitala țării și e normal să aibă cazuri mai multe, ci cu județele turistice: Brașov și Constanța.

Odată carantinate, asta înseamnă că nimeni nu mai poate intra sau ieși din ele. Pe românește, adio, vacanță la munte sau la mare!

”Nu putem spune cu certitudine că se va întâmpla acest lucru. Important este ca măsurile să fie respectate de toată lumea: de la oamenii simpli, la organizatori și la organele de control. Calculele nu este în regulă să se facă din pix”, a explicat pentru Click! celebrul infecționist de la Balș, institut unde toate cele peste 200 de locuri pentru bolnavii cu coronavirus sunt ocupate.

Potrivit lui Marinescu, cel mai mic pacient internat la Matei Balș are 5 ani, iar cel mai vârstinc peste 80 de ani.

Astăzi, 21 iulie, statistica arată îngrijorător. Sunt 994 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care 297 de pacienți sunt la ATI și alți 36 au murit.

În România, au fost făcute, până acum, 984.396 de teste. Unele persoane au fost testate de mai multe ori.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/zonele-rosii-cu-covid-19-ce-risca-intrarea-carantina-judetele-cu-multe-cazuri-de

https://www.click.ro/news/national/legea-carantinei-si-izolarii-intrat-vigoare-care-sunt-noile-reglementari

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net