Majorare semnificativă a tichetelor de masă pentru o parte dintre români. Și tu te poți număra printre beneficiari. Ce trebuie să faci pentru a te încadra

Ultima actualizare:

Cu intrarea în noul an, 2024 vine cu o serie de schimbări pozitive pentru un segment important al populației. Începând cu 1 ianuarie, donatorii de sânge vor beneficia de o majorare semnificativă a tichetelor de masă, recompensându-i astfel pentru gestul lor nobil și altruist.

tichete de masa jpg

Un stimulent pentru donatorii de sânge

În ultimii ani, autoritățile române au depus eforturi constante pentru a încuraja actul donării de sânge în România. Într-un demers menit să aprecieze și să recompenseze această implicare, Ministerul Sănătății a aprobat recent un proiect de majorare a valorii tichetelor de masă destinate donatorilor de sânge.

De la 9,75 lei la 40 de lei

Până în prezent, donatorii de sânge primeau 7 bonuri de masă, în valoare totală de 68,25 de lei. Cu implementarea noului proiect, începând cu 1 ianuarie 2024, aceștia vor observa o creștere semnificativă a valorii tichetului de masă. Astfel, suma actuală de 9,75 lei va ajunge la un nivel record de 40 de lei pe tichet.

O decizie luată în conformitate cu legislația

Decizia de a majora tichetele de masă pentru donatorii de sânge este în concordanță cu legislația în vigoare. Conform documentului oficial emis de Ministerul Sănătății, „în temeiul atribuțiilor prevăzute la art. 55 lit. f) din Titlul II „Programele naţionale de sănătate” al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-a aprobat începând cu data de 1 ianuarie 2024, mărirea valorii tichetului de masă pentru donatorii de sânge de la 9,75 lei/tichet la 40 lei/tichet”.

Această măsură nu doar recompensează altruismul donatorilor de sânge, ci și contribuie la îmbunătățirea stocurilor de sânge și, implicit, a sănătății publice. Majorarea considerabilă a valorii tichetelor de masă este văzută ca un pas semnificativ în sprijinirea acestei cauze nobile și esențiale.

Ce trebuie să faci pentru a te încadra

Pentru a beneficia de această majorare a tichetelor de masă, donatorii de sânge trebuie să continue să-și aducă contribuția în cadrul programelor naționale de donare de sânge. Este esențial ca aceștia să se informeze despre procedurile și locațiile disponibile pentru donare, astfel încât să se asigure că sunt încadrați în criteriile stabilite de autorități.

În concluzie, tichetele de masă 2024 reprezintă nu doar o creștere financiară pentru donatorii de sânge, ci și un semnal puternic al recunoașterii și aprecierii aduse acestui gest umanitar. Prin această inițiativă, România se alătură altor țări care promovează și sprijină activ donarea de sânge, evidențiind importanța unui sistem de sănătate robust și sustenabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net