Mărturia-șoc a unei polițiste din Prahova, despre Cornel Dinicu. Acuzații grave la adresa patronului de la Ferma Dacilor

Cu zece ani în urmă, o polițistă din cadrul IPJ Prahova a semnalat cazul unui fost șef de poliție din Mizil.

Cornel Dinicu estea acuzat de complicitate la proxenetism / foto: captura video
Cornel Dinicu estea acuzat de complicitate la proxenetism / foto: captura video

Acesta a fost reținut ulterior pentru implicare într-o rețea de proxenetism care viza minore. Plângerea polițistei conținea și numele lui Cornel Dinicu, recunoscut ca patron al „Fermei Dacilor”.

Cazul a devenit notoriu după reținerea, în 2016, a comisarului Marius Rotaru, fostul șef al Poliției Mizil, acuzat că proteja proxeneții și ascundea plângerile victimelor traficului de persoane, scrie Adevarul. 

În ciuda acuzațiilor, în martie acest an, fostul șef al Poliției Mizil a fost achitat definitiv, instanța constatând prescrierea faptelor.

Proxeneții sunt protejați

În 2013, Loredana Mariana Ispas, o altă polițistă din IPJ Prahova, a făcut o sesizare cu privire la favorizarea unei rețele de proxeneți de către Marius Rotaru, inclusiv traficul în care era implicată chiar sora ei.

Sesizarea detalia acuzațiile conform cărora, atunci când victimele depuneau plângeri, comisarul șef nu trimitea documentele către structurile specializate pentru investigație.

Mai mult, el era acuzat de practici ilegale și afaceri cu diverse persoane din Mizil, inclusiv cu Cornel Dinicu, cunoscut pentru implicarea sa în diverse afaceri și care, la acea vreme, deținea pensiunea „Ferma Dacilor” din Tohani.

Minorele erau traficate în hotelul lui Dinicu

Incendiul tragic de la „Ferma Dacilor” de pe 26 decembrie a acestui an, în care au pierit opt oameni, inclusiv copii, a atras atenția asupra unor nereguli majore în locație, precum lipsa autorizațiilor necesare și probleme legate de securitatea la incendii și funcționare.

În plângerea inițială, polițista Loredana Ispas a indicat locurile unde erau aduse fetele traficate, menționând implicarea lui Cornel Dinicu. Sesizarea evidențiază că în locațiile gestionate de acesta, mai precis Hotelul Max din Mizil, actele sexuale erau adresate exclusiv unor persoane influente din comunitate.

În ciuda acuzațiilor, fostul șef al Poliției Mizil, Marius Rotaru, a fost reținut abia în 2016, la trei ani de la depunerea plângerii polițistei Loredana Ispas. Desi condamnat inițial la trei ani de închisoare cu suspendare, ulterior a fost achitat de instanța superioară, datorită prescrierii faptelor, astfel că nu are cazier penal, trăind acum liniștit din pensia sa de polițist.

Cornel Dinicu a negat vehement toate acuzațiile și și-a continuat proiectul "Ferma Dacilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net