Măsurile de relaxare ar putea fi aplicate din 8 martie! Fără măști în locurile publice și certificat verde în mall

#Coronavirus
Ultima actualizare:

O parte dintre măsurile de relaxare ar putea fi adoptate mai repede decât ne-am fi așteptat. Cabinetul condus de către Nicolae Ciucă are în vederea adoptarea unor măsuri de relaxare începând din data de opt martie dacă specialiștii din cadrul Institutului Național pentru Sănătate Publică își dau acordul. Aceștia analizează la ora actuală modul în care a evoluat situația epidemiologică în țara noastră. 

Măsurile de relaxare ar putea fi aplicate din data de 8 martie 2022 Sursă foto: Profimedia
Măsurile de relaxare ar putea fi aplicate din data de 8 martie 2022 Sursă foto: Profimedia

Specialiștii în domeniul sănătății publice analizează îndeaproape datele provenite de la Grupul de Comunicare Strategică pentru a stabili dacă mai este necesară prelungirea stăroo de alerta sau dacă situația este sub control, iar autoritățile pot adopta o serie de măsuri de relaxare. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit în cursul zilei de luni despre faptul că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus se află pe o pantă descendentă.

  „Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător”, declara Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o luni, 28 februarie. 

Ce măsuri de aprobare ar putea fi aplicate din 8 martie 

Tot el a propus o parte din măsurile pe care autoritățile ar trebui să le aibă în vedere, precum: renunțarea la obligativitatea purtătii măștii de protecție în spațiile publice, permiterea accesului în restaurante și mall-uri și a persoanelor care nu dețin certificat verde care să ateste vaccinarea anti-coronavirus. 

  „Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar - ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume - pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat Alexandru Rafila atunci când a fost întrebat despre măsurile pe care Guvernul le are în vedere odată ce vor primi permisiunea de a introduce măsuri de relaxare. 

Peste 8 milioane de români sunt vaccinați împotriva coronavirusului 

De la începutul pandemiei în România, peste 8 milioane de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Au fost înregistrate peste 2.500.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar mai mult de 63.000 de persoane au murit în urma infectării cu noul coronavirus, între ele aflându-se și bebeluși. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net