Mihail Pautov, medicul rus de Spitalul Fundeni, reacție virulentă: “Esti oficial rus, pa!”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Doctorul Mihail Pautov, medic chirurg la Spitalul Fundeni, din București, a răbufnit pe Facebook, cu privire la situația din Ucraina. Reputatul medic spune că, în aceste zile, îi este rușine că este rus.

Doctorul Mihail Pautov, alături de Măruță, în emisiunea de la Pro TV
Doctorul Mihail Pautov, alături de Măruță, în emisiunea de la Pro TV

Doctorul Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, din București, este de origine rusă. S-a născut în 1990 la Chișinău, în fosta URSS, din mamă ucraineană și tată rus. Familia lui s-a mutat în țara noastră atunci când el era doar un copil. Medicul se arată public extrem de revoltat legat de faptul că Rusia a atacat Ucraina.

Reputatul medic, care în 2019 a apărut și la emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, a publicat pe Facebook un manifest împotriva războiului pornit contra Ucrainei, de armata președintelui rus, Vladimir Putin.

„De mic mă consider rus. M-am născut în fostul URSS - la Chișinău; Mama este 100% ucraineanca, tata este jumate rus, jumate roman. Sunt vorbitor nativ de liba rusa, am urmărit de mic canale rusești, am vorbit rusa cu prietenii, vorbim rusa acasă.

Am rude și mulți prieteni și colegi chirurgi în Odesa și Kiev. Țin legătură cu ei. Au bagajele făcute, subsolul pregătit pentru adăpost. Nimeni nu înțelege nimic. Noaptea nu prea se doarme, se aud focuri și avioane. Nu la granita, ci în Odesa și Kiev. Le este frica tuturor. Le-am oferit adăpost și sprijin oricând au nevoie, din păcate însă acum nu mai pot parași tara - nu o să îi lase.

În realitate, rușii și ucrainienii sunt și se simți înfrățiți că popoare. Ce se întâmplă acum este de neînțeles, nici pentru rusi și nici pentru ucrainieni. Un popor fricos și adormit (rus) care își ataca proprii frați care nu înțeleg nimic. Sper că acest popor să se trezească cât de curând și să sugrume aceasta dementa din interior.”, a menționat medicul de la Fundeni pe social media.

"Trebuie impuse cele mai aspre sancțiuni împotriva Rusiei" 

El susține că rușii sunt mințiți la televizor. Medicul mai pretinde că situația îi va afecta și pe ruși, care sunt vinovați că au susținut un dictator dement, cu referire la Vladimir Putin.

Când mă uit la televiziunea națională din Rusia, 1TV ( pervii canal) mi se face rușine de faptul că mă consider rus. Se vorbește despre cum Rusia salvează refugiații ucrainieni loviți de teroriști, despre cum armata rebela din Ucraina ataca avioanele păcii de deasupra Kievului, ajutoare umanitare și chiar și interviuri cu ucrainieni care susțin că îi așteaptă la rusi să îi salveze. Asta văd rușii la TV.

Ce trebuie făcut? De evitat un conflict militar major dar impuse cele mai aspre sancțiuni impotirva Rusiei și a oligarhilor lor. Ești oficial rus? papa!

Vor suferi rușii? categoric da.

Merită asta? categoric da, pentru că au ținut la sân și au sprijinit un dictator dement, un caz psihiatric paranoid ajuns la conducerea celei a 2a putere militara din lume.”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net