Ministrul Adrian Câciu a anunțat când vor fi alimentate cardurile pentru alimente: „Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei...”

Ultima actualizare:

Adrian Câciu, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat o nouă tranșă, în valoare de aproximativ 625 milioane lei, pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile. Încă 250 lei vor intra până pe data de 15 august în conturile beneficiarilor. 

Încă 250 lei vor intra până pe data de 15 august pe cardurile beneficiarilor. Foto: Click.ro.
Încă 250 lei vor intra până pe data de 15 august pe cardurile beneficiarilor. Foto: Click.ro.

2,5 milioane de români beneficiază de acest ajutor

Conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în jur de 2,5 milioane de români beneficiază de acest ajutor, o dată la două luni, 
Ministrul Adrian Câciu a spus că acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile pe alimente vine, de această dată, în contextul în care produsele de bază au scăzut cu 25%. „Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care prețul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susținere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziție aceleași produse, dar la un preț mai mic", a afirmat Adrian Câciu.

Cei 250 de lei vor intra pe cardurile de alimente până pe 15 august

De asemenea, ministrul a mai adăugat că aceste carduri vor fi alimentate cu cei 250 de lei până pe data de 15 august. „Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede. Programul «Sprijin pentru România» funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

Înainte de plata fiecărei tranșe, listele cu beneficiari eligibili pentru încasarea ajutoarelor de 250 lei la 2 luni sunt transmise MIPE, de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, nivelul veniturilor lunare fiind verificat și de Agenția Națională de Administrare Fiscală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net