1.000 de lei, ajutor social pentru românii cu venituri mici! Anunțul făcut de Marcel Baloș

Ultima actualizare:

Românii cu venituri mici vor primi 1.000 de lei ca ajutor social, ce va fi acordat în patru tranșe a câte 250 de lei, pentru achiziționarea de alimente. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat miercuri că până la acest moment 1,5 milioane de români au primit deja banii din ajutorul social promis de Guvern. 

image

Cel puțin 1,5 milioane de români au primit până la acest moment cardurile care conțin suma de 250 de lei, valoarea voucherelor promise ca ajutor social de către Guvern. Această sumă de bani constituie abia prima tranșă din cele patru de care vor beneficia românii cu venituri mici. 

Vezi și: Când începe plata ajutoarelor sociale de 700 de lei și de 250 de lei

Ministrul Marcel Boloș a adresat un mesaj românilor prin care îi asigură că fiecare dintre cele peste 2,5 milioane de persoane care fac parte din programul de ajutoare sociale de la Stat, vor avea parte de banii promiși. 

”Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate.

Când scopul este să sprijini peste 2,5 milioane de oameni care au nevoie de ajutor, și au nevoie acum, motivația devine ceva firesc.

Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul Sprijin pentru România. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Naţională Poşta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.

Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a anunțat Marcel Boloș pe o rețea socială.

Ce se întâmplă când beneficiarul cardului nu se poate deplasa 

Potrivit legii în vigoare, doar beneficiarii de drept ai cardului pot utiliza voucherele sociale, cu toate acestea există și excepții. În cazul în care deținătorul unui card social nu se  poate deplasa până la magazine, atunci poate încredința cardul unei cunoștințe, alături de cardul de identitate, astfel persoana asignată poate face cumpărături în numele beneficiarului. 

Pentru aflarea soldului curent de pe card, persoanele au la dispoziție Serviciul Clienți al firmelor emitente:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64

UP România: 0374 66 22 73

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net