Ministrul de Finanțe dă speranțe românilor: "Le promit că vin cu măsuri"

Ultima actualizare:

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a transmis un mesaj important pensionarilor, în care promite că va găsi soluții pentru a crește pensiile românilor. 

adrian caciu jpg

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a transmis românilor că are în plan creșterea pensiilor, iar ușoara majorare de la începutul anului a fost o măsură fiscală necesară. 

Oficialul a declarat că deși nu poate spune cu siguranță dacă pensiile românilor vor mai crește în decursul acestui an, ministrul de Finanțe a declarat că face eforturi în acest sens.

Adrian Câciu a explicat că procesul de creștere a pensiilor depinde foarte mult de evoluția economică. Ministrul a asigurat că în contextul unei creșteri economice și pensionaii vor primi mai mulți bani.

"Am reușit să aducem această ajustare, creștere ușoară a punctului de pensie la începutul anului, pentru că acela era spațiul fiscal. Noi ne-am angajat să găsim în continuare soluții pentru cetățeni.

Nu vreau să spun sau să promit lucruri care nu se vor întâmpla, dar ceea ce vreau să zic este că o să găsim o serie de soluții care să stopeze cauzele care conduc la pierderea de putere de cumpărare", a declarat ministrul de Finanţe la Antena 3.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a vorbit șo despre creșterea vârstei de pensionare și stabilirea pragului obligatoriu la 70 de ani. Politicianul a declarat că nu susține o astfel de măsură. Câciu a sublinita că dreptul la muncă tebuie respectat, iar vârsta de pensionare ar trebui să permită cetățenilor să ducă o viață decentă și după ieșirea din câmpul muncii.

"Refuz să cred că vârsta de pensionare ar putea fi obligatorie la 70 de ani. Şi nici nu încurajez din perspectiva politică şi de politică publică şi ca om politic o astfel de abordare.

Dreptul la muncă este neîngrădit. Dreptul de retragere ar trebui să fie unul care să permită să ai o viaţă şi după muncă", a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

Ministrul de Finanțe a dat startul programului "Noua Casă"

Ministrul de Finanțe a vorbit recent și despre o problemă care îi preopcupă mai mult pe cei tineri și doritori să-și întemeieze o familie, este vorba de programul "Noua casă" 2022.

Adrian Câciu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că plafonul alocat programului "Noua Casă", conform FNGCIMM este, anul acesta, în valoare de 2 miliarde lei.

 Programul "Casa Nouă" are drept obiectiv facilitarea accesului cetățenilor la achiziţia unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat.

Ministrul Câciu a vorbit și despre un nou regim fiscal ce va fi prezentat întreprinzătorilor mari și mici în 2022 și va fi implementat în 2023. Adrian Câciu a subliniat că evaziunea fiscală cea mare nu este la marii contribuabili. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net