Mircea Geoan─â, gata pentru preziden╚Ťiale? ┬źSunt vaccinat cu politica┬╗

După ce a fost președinte pentru o noapte, în 2009, Mircea Geoană pare că și-ar dori să-și încerce din nou norocul în alegeri. Actualul adjunct al secretarului general al NATO a vorbit despre planurile de viitor.

Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
Mircea Geoană a fost președinte pentru o noapte

Majoritatea rom├ónilor ├«╚Öi amintesc cu z├ómbetul pe buze de dansul lui Mircea Geoan─â, completat de o declara╚Ťie de dragoste c─âtre so╚Ťia sa, Mihaela, din seara turului II al alegerilor preziden╚Ťiale din 2009.

Citește și: Mircea Geoana dezvăluie avertismentul pe care i l-a adresat lui Putin

E╚Öecul de atunci a fost ├«ns─â doar o treapt─â pe scara c─âtre viitoarele succese ale fostul lider PSD. Acesta ocup─â acum a doua cea mai important─â pozi╚Ťie din cadrul NATO ╚Öi e o prezen╚Ť─â constant─â ├«n studiourile televiziunilor din SUA. ├Äns─â ╚Öi-ar mai dori el s─â ocupe cea mai ├«nalt─â func╚Ťie din Rom├ónia? 

Geoană, președinte în 2024?

Invitat ├«n podcast-ul lui Mihai Morar, Mircea Geoan─â a vorbit despre planurile cu privire la alegerile preziden╚Ťiale din 2024. ├Än contextul ├«n care au existat mai multe zvonuri legate de o nou─â candidatur─â a sa pentru un mandat la Palatul Cotroceni, acesta d─â semne c─â ar fi interesat s─â cear─â din nou rom├ónilor s─â-l voteze. ├Äns─â nu ├«n orice condi╚Ťii. 

Dup─â ├«nfr├óngerea ÔÇ×la musta╚Ť─âÔÇŁ din 2009, Geoan─â spune c─â e ÔÇ×vaccinatÔÇŁ cu politica rom├óneasc─â ╚Öi c─â ar mai candida la alegeri doar dac─â ar exista un context ├«n care s─â aib─â certitudinea c─â...nu va mai dansa din nou degeaba: 

"Sunt vaccinat cu politica rom├óneasc─â ╚Öi nu mai sar la fent─â. Evident, sunt m─âgulit de faptul c─â oamenii par s─â ├«nceap─â s─â aib─â ├«ncredere sau s─â vad─â ceea ce am f─âcut ╚Öi ceea ce pot s─â fac", a afirmat Geoan─â ├«n contextul ├«n care un sondaj recent a ar─âtat c─â fostul ╚Öef al social-democra╚Ťilor se afl─â ├«n fruntea clasamentului politicienilor ├«n care rom├ónii au ├«ncredere, al─âturi de Marcel Ciolacu ╚Öi Alexandru Rafila. 

Vezi și: Interviu cu familia Geoană. Ce mai face Mihaela acum?

ÔÇ×Am o obliga╚ŤieÔÇŁ

Geoan─â a mai afirmat ├«n cadrul discu╚Ťiei c─â momentan e focusat pe misiunea sa ├«n cadrul Alian╚Ťei Nord-Atlantice ╚Öi c─â o discu╚Ťie cu privire la revenirea pe scena politic─â a ╚Ť─ârii ar putea fi purtat─â doar dup─â ce mandatul s─âu de adjunct al secretarului general al NATO va lua sf├ór╚Öit: 
  
"Am obliga╚Ťia s─â-mi fac datoria la NATO neperturbat de orice altceva. Am o obliga╚Ťie fa╚Ť─â de o organiza╚Ťie mare care mi-a dat o ╚Öans─â s─â m─â reinventez ╚Öi lui Jens Stoltenberg ╚Öi cei care m-au ajutat s─â ajung acolo, mi-au dat o ╚Öans─â ╚Öi ╚Öansa asta nu am voie s─â nu o respect cu scrupulozitate, p├ón─â la sf├ór╚ÖitÔÇŁ, a explicat Mircea Geoan─â. 

Actualul pre╚Öedinte al Partidului Social Rom├ónesc (pe care l-a ├«nfiin╚Ťat ├«n 2015, dup─â plecarea din PSD) mai sus╚Ťine c─â e con╚Ötient de faptul c─â o eventual─â candidatur─â a sa ar trebui s─â vin─â pe fondul ├«ndeplinirii unor condi╚Ťii cumulate, printre care se num─âr─â ╚Öi sus╚Ťinere din partea uneia sau a mai multor forma╚Ťiuni politice puternice, cum ar fi PSD sau PNL:

ÔÇ×Dac─â vor fi atunci (N.R. ├«n 2024) condi╚Ťiile reunite ╚Öi suntem cu to╚Ťii ├«n form─â bun─â, ne g├óndim, dac─â nu sunt reunite, nu se ├«nt├ómpl─â absolut nimic ╚Öi am alte proiecte, care sunt la fel de interesante", a conchis Mircea Geoan─â.

Coali╚Ťie PSD-PNL ╚Öi dup─â 2024

Declara╚Ťiile fostului candidat la pre╚Öedin╚Ťie nu sunt deloc surprinz─âtoare, ├«n contextul ├«n care actualul ╚Öef al PSD, Marcel Ciolacu a anun╚Ťat deja c─â e posibil ca parteneriatul politic dintre social-democra╚Ťi ╚Öi liberali s─â continue ╚Öi dup─â 2024.

Una din variantele vehiculate ├«n acest sens ar fi o candidatur─â la preziden╚Ťiale a lui Mircea Geoan─â, sus╚Ťinut de PSD ╚Öi PNL, premierul urm├ónd s─â fie dat de liberali.

Zvonurile spun c─â actualul pre╚Öedinte, Klaus Iohannis, ar fi cel mai ├«nc├óntat de aceast─â variant─â. El ar trage sforile astfel ├«nc├ót, la finalul mandatului de ╚Öef al statului, s─â se mute de la Cotroceni la Palatul Victoria. 

Unul dintre liderii PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat recent c─â Mircea Geoan─â, ar putea fi ÔÇ×un candidat redutabilÔÇŁ pentru preziden┼úialele de peste 2 ani.

PSD = Președinte în Seara de Duminică

Cariera politic─â lui Mircea Geoan─â p─ârea terminat─â ├«n 2009, dup─â ce acesta a pierdut alegerile la doar c├óteva mii de voturi diferen╚Ť─â. De╚Öi aproape toate institutele de sondare a opiniei publice ╚Öi toate televiziunile l-au anun╚Ťat drept c├ó╚Ötig─âtor ├«n seara de duminic─â, num─âr─âtoarea voturilor a ├«nclinat balan╚Ťa ├«n favoarea lui Traian B─âsescu. 

O avalan╚Ö─â de glume a ap─ârut la vremea aceea cu privire la ÔÇ×mandatulÔÇŁ de pre╚Öedinte al lui Geoan─â. Una dintrea acestea a contat ├«n modificarea acronimelor partidelor care au stat ├«n spatele celor doi candida╚Ťi: PSD = Pre╚Öedinte ├«n Seara de Duminic─â; PDL = Pre╚Öedinte ├«n Diminea╚Ťa de Luni. 

stanga
dreapta
mircea geoana cu fiica lui ana jpeg
ana geoana
secretarul general jens stoltenberg secretar adjunct mircea geoana nato diplomatul roman jpeg
Geoan─â ┼či B─âsescu au captat aten┼úia mass media din str─âin─âtate
Bucuria rezultatului alegerilor n-a durat la Mircea Geoan─â (dreapta) dec├ót o noapte. Traian B─âsescu (st├ónga) a c├ó┼čtigat din nou
Traian Basescu si Mircea Geoana FOTO Mediafax
În 2009, Mircea Geoană pierde la mustaţă alegerile în faţa lui Traian Băsescu
mircea geoana jpg

Alegerile au f─âcut obiectul unui uria╚Ö scandal, iar asupra lor planeaz─â ╚Öi azi suspiciunile de fraud─â. O poveste devenit─â celebr─â din seara alegerilor o are ├«n prim-plan pe Laura Codru╚Ťa Kove╚Öi, la vremea aceea procuror general al Rom├óniei, care s-ar fi ├«nt├ólnit cu ╚Öefii din serviciile de informa╚Ťii ├«n sufrageria lui Gabriel Oprea, ├«n vederea orchestr─ârii unei conjura╚Ťii pentru a deturna rezultatul votului ├«n folosul lui B─âsescu.

O comisie parlamentar─â ├«nfiin╚Ťat─â ├«n 2017, condus─â de Oana Florea (PSD), a prezentat un raport care sus╚Ťine c─â s-au constatat ÔÇ×ac╚Ťiuni concrete ale institu╚Ťiei preziden╚Ťiale reprezentate de Traian B─âsescu ╚Öi ale Guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea candidatului Traian B─âsescuÔÇŁ.

├Än cadrul concluziilor anchetei, comisia a stipulat ├«n raport c─â ÔÇ×ac╚Ťiunile ar fi fost perfect sincronizate, parte dintr-un plan premeditat, amplu ╚Öi bine pus la punct cu scopul de a schimba rezultatul alegerilorÔÇŁ.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
andreea banica22 png
emil rengle
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg