Miros isuportabil într-un oraș important din România. Garda de Mediu intervine după aproape o lună de la debutul problemei

Ultima actualizare:

La finele lunii februarie, un miros puternic și insuportabil a cuprins orașul Arad din vestul țării, perturbând viața cotidiană a locuitorilor și declanșând numeroase plângeri la autorități. Oamenii s-au confruntat cu o situație incomodă, neputând ieși din case din cauza duhorii persistentente. Însă, după aproape o lună de incertitudine, Garda de Mediu a intervenit pentru a soluționa problema.

Arad. Foto: arhiva.
Arad. Foto: arhiva.

Toată problema a început la finalul lunii februarie

Incidentul a avut loc în data de 29 februarie 2024, când rezidenții din Arad au început să semnaleze pe rețelele de socializare mirosul greu de suportat care îi împiedica să-și desfășoare activitățile zilnice în mod normal. Autoritățile locale au răspuns prompt la aceste plângeri, oferind o explicație pentru situație.

Potrivit reprezentanților Primăriei Arad, mirosul neplăcut nu a provenit din sistemul de canalizare sau din alte probleme de infrastructură urbană, ci a fost cauzat de acțiunile de fertilizare cu îngrășăminte organice efectuate de fermieri pe terenurile agricole din vecinătatea orașului. Cu toate acestea, municipalitatea a anunțat că nu poate lua măsuri pentru remedierea situației, deoarece aceasta nu se încadra în competența lor.

Garda de Mediu a luat măsuri pentru a rezolva situația neplăcută

După aproape o lună de așteptare, Garda de Mediu Arad a luat măsuri pentru a soluționa problema. O societate agricolă din Arad, care a împrăștiat fertilizanți organici pe o suprafață de șase hectare de teren, a fost amendată și activitatea sa a fost suspendată până când va intra în legalitate.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că au demarat verificări amănunțite la societățile economice cu activitate agricolă, identificând societatea responsabilă pentru mirosul neplăcut din zona CET - SA și DN 79 Arad-Oradea. Aceasta nu deținea autorizație de mediu pentru toate activitățile desfășurate și a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 110.000 de lei, iar activitatea sa a fost interzisă până la regularizarea situației.

În urma acestor acțiuni, populația din Arad poate respira ușurată, în timp ce Garda de Mediu continuă să monitorizeze și să intervină în situații care afectează mediul și sănătatea publică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net