Modific─âri de la Guvern pentru analizele medicale. Cum se vor deconta de acum

Casa Na╚Ťional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate ╚Öi Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii au propus o nou─â Ordonan╚Ť─â de Urgen╚Ť─â, care vine cu beneficii masive pentru mai multe categorii sociale din Rom├ónia, iar acest OUG ar putea s─â ajute rom├ónii prin decontarea analizelor, chiar dup─â epuizarea plafonului de decontare. 

analize de facut in fiecare an jpeg
OUG privind analizele medicale

Proiectul privind Ordonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â propus─â de CNAS ╚Öi Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii a fost aprobat de c─âtre Guvernul Rom├óniei, ieri, potrivit unui comunicat de pres─â prezentat pe website-ul Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii. 

De asemenea, au fost introduse ╚Öi mai multe m─âsuri ├«n cadrul sistemului nostru de s─ân─âtate, ├«n special posibilitatea de a programa analizele ╚Öi decontarea acestora. 

Cum se va face decontarea analizelor

Actul normativ publicat de c─âtre Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii prezint─â un program de asigurare ne├«ntrerupt─â a decont─ârilor de servicii medicale esen╚Ťiale, a medicamentelor, dar ╚Öi a dispozitivelor medicale existente pe pia╚Ť─â.

├Än aceast─â ini╚Ťiativ─â ├«naintat─â de CNAS se prezint─â ╚Öi unele servicii medicale ce sunt integrate ├«n cadrul programelor na╚Ťionale de s─ân─âtate, rezultate ├«n urma contextului pandemic. 

Cite╚Öte ╚Öi Toate informa╚Ťiile despre serviciile medicale ce vor intra ├«n vigoare de la 1 aprilie

Punctual, investiga╚Ťiile paraclinice efectuate ├«n regim ambulatoriu pentru pacien╚Ťii diagnostica╚Ťi cu COVID-19 (dup─â externarea din spital sau dup─â ├«ncetarea perioadei de izolare), precum ╚Öi a pacien╚Ťilor diagnostica╚Ťi cu cancer, diabet zaharat, afec╚Ťiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare sau boli neurologice, se efectueaz─â ├«n termen de maximum 5 zile lucr─âtoare de la data solicit─ârii acestora, chiar dac─â furnizorul aflat ├«n rela╚Ťie contractual─â cu casa de asigur─âri de s─ân─âtate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicit─ârii.

De asemenea, investiga╚Ťiilor paraclinice, care pot fi efectuate ├«n regim de ambulatoriu vor putea fi efectuate ├«n maxim de 5 zile lucr─âtoare de la data solicit─ârii, chiar dac─â furnizorul contractual cu CNAS a epuizat fondurile alocate. Lista de afec╚Ťiuni este urm─âtoarea: pacien╚Ťii ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, dar ╚Öi pentru pacien╚Ťii ce au fost diagnostica╚Ťi cu cancer, diabet zaharat ╚Öi afec╚Ťiuni rare, dar ╚Öi boli cardiovasculare, cerebrovasculare ╚Öi neurologice, 

Cite╚Öte ╚Öi Noi tratamente pentru hepatita C, asigurate de CNAS din februarie

ÔÇ×Medicii de familie ╚Öi medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda ├«n continuare consulta╚Ťii medicale la distan╚Ť─â pentru pacien╚Ťii cu afec╚Ťiuni cronice ╚Öi boli cu poten╚Ťial endemo-epidemic.

De asemenea, terapiile psihiatrice ╚Öi serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi ╚Öi logopezi se pot acorda ├«n continuare la distan╚Ť─â. Consulta╚Ťiile la distan╚Ť─â se valideaz─â f─âr─â a fi necesar─â utilizarea cardului na╚Ťional de asigur─âri sociale de s─ân─âtate sau a documentelor ├«nlocuitoare ale acestuia.ÔÇŁ, a transmis Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

carmen tanase jpeg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
image png
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg