Modificări de la Guvern pentru analizele medicale. Cum se vor deconta de acum

Ultima actualizare:

Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății au propus o nouă Ordonanță de Urgență, care vine cu beneficii masive pentru mai multe categorii sociale din România, iar acest OUG ar putea să ajute românii prin decontarea analizelor, chiar după epuizarea plafonului de decontare. 

OUG privind analizele medicale
OUG privind analizele medicale

Proiectul privind Ordonanța de Urgență propusă de CNAS și Ministerul Sănătății a fost aprobat de către Guvernul României, ieri, potrivit unui comunicat de presă prezentat pe website-ul Ministerului Sănătății. 

De asemenea, au fost introduse și mai multe măsuri în cadrul sistemului nostru de sănătate, în special posibilitatea de a programa analizele și decontarea acestora. 

Cum se va face decontarea analizelor

Actul normativ publicat de către Ministerul Sănătății prezintă un program de asigurare neîntreruptă a decontărilor de servicii medicale esențiale, a medicamentelor, dar și a dispozitivelor medicale existente pe piață.

În această inițiativă înaintată de CNAS se prezintă și unele servicii medicale ce sunt integrate în cadrul programelor naționale de sănătate, rezultate în urma contextului pandemic. 

Citește și Toate informațiile despre serviciile medicale ce vor intra în vigoare de la 1 aprilie

Punctual, investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 (după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare), precum și a pacienților diagnosticați cu cancer, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare sau boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării.

De asemenea, investigațiilor paraclinice, care pot fi efectuate în regim de ambulatoriu vor putea fi efectuate în maxim de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, chiar dacă furnizorul contractual cu CNAS a epuizat fondurile alocate. Lista de afecțiuni este următoarea: pacienții ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, dar și pentru pacienții ce au fost diagnosticați cu cancer, diabet zaharat și afecțiuni rare, dar și boli cardiovasculare, cerebrovasculare și neurologice, 

Citește și Noi tratamente pentru hepatita C, asigurate de CNAS din februarie

„Medicii de familie și medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda în continuare consultații medicale la distanță pentru pacienții cu afecțiuni cronice și boli cu potențial endemo-epidemic.

De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi și logopezi se pot acorda în continuare la distanță. Consultațiile la distanță se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.”, a transmis Ministerul Sănătății.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net