Doi români, puși de CNAS să demonstreze că sunt vii. În baza de date apăreau drept decedați


    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Doi bucureșteni, mamă şi fiu, au aflat că sunt declarați drept decedați în baza de date a Casei de Asigurări, astfel că au fost nevoiți să demonstreze că sunt....vii pentru a putea beneficia de serviciile medicale pe care le doreau.

Celor doi li s-a spus acest lucru când s-au prezentat la medicul specialist, pentru o rețetă. După ce medicul a restartat sistemul de mai multe ori, pacienții figurau tot decedați.

„Doctora care mă consultă și îmi dă rețeta mi-a spus că mama figurează decedată. După care i-am arătat pe telefon camera din curte, unde mama făcea curat. S-a dus, a mai vorbit cu o altă doctoră, au restartat sistemul Casei Naționale de Asigurări, după care la mama tot îi dădea că este decedată. Moment în care au băgat și cardul meu de sănătate și apăream și eu tot decedat”, a declarat pacientul, în vârstă de 53 de ani.

„M-a chemat, mi-a spus că nu s-a rezolvat. Mi-a dat câteva medicamente, ca să am zilele astea, până o să se rezolve situația. Pacientul a sunat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, le-a explicat situația, iar un reprezentant al instituției i-a zis să se ducă la sediul CNAS împreună cu mama sa, lucru pe care l-a refuzat.

„În perioada asta se face raportarea la Casa de Sănătate pentru serviciile lunii august și funcționează mai greu și dă tot felul de erori”, a declarat un medic specialist pentru Digi 24.

Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
rebeca pascu jpg
cub andreea antonescu png
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg