Motivul halucinant care ar fi dus la moartea celor 19 pacienți de la Spitalul Pantelimon. De ce nu ar fi primit noradrenalină, substanță vitală pentru supraviețuire

Ultima actualizare:

Un incident înfiorător zguduie spitalul Pantelimon din București, având la bază acuzații grave împotriva a doi medici din secția de Terapie Intensivă.

19 oameni și-ar fi pierdut viața, în doar 4 zile, la spitalul Sfântul Pantelimon / foto: Protv
19 oameni și-ar fi pierdut viața, în doar 4 zile, la spitalul Sfântul Pantelimon / foto: Protv

Conform directoarei de îngrijiri medicale, aceștia ar fi redus deliberat dozele de medicamente esențiale pentru pacienți, cu scopul de a elibera rapid paturile. În decursul a patru zile, 19 persoane au pierit, stârnind o reacție fermă din partea autorităților medicale.

O asistentă a semnalat decesele de la ATI

Directoarea de îngrijiri medicale a decis să iasă în față și să denunțe tragedia, pe fondul a 19 decese recente în secția de Terapie Intensivă. O asistentă a fost cea care a semnalat aceste suspiciuni, iar informația a ajuns rapid la autorități. Managerul spitalului, Bogdan Socea, a confirmat existența unor astfel de suspiciuni și a subliniat gravitatea situației, exprimându-și încrederea în desfășurarea corectă a anchetei.

Potrivit unor surse din spital, anumiți medici din Terapie Intensivă au sugerat reducerea dozelor de anumite medicamente vasopresoare, invocând lipsa locurilor pentru pacienți din cauza aglomerației din Unitatea de Primiri Urgențe.

Totuși, ancheta spitalului a concluzionat că existau suficiente doze disponibile pentru administrarea corectă a medicamentelor esențiale.

Specialiștii medicali explică importanța vitală a medicamentelor precum noradrenalina pentru pacienții în stare critică, subliniind necesitatea stabilirii dozelor în mod individualizat și gradual.

În paralel, directoarea de îngrijiri medicale a fost chemată la Parchet pentru declarații, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătății urmează să efectueze o investigație detaliată la fața locului.

Îngrijorările privind gestionarea cazurilor la Sfântul Pantelimon sunt mai vechi

Îngrijorările cu privire la gestionarea cazurilor medicale în spitalul Pantelimon nu sunt noi, cu Protecția Pacienților monitorizând activitatea acestuia încă din decembrie. Mai multe voci din cadrul instituției și din exteriorul ei au semnalat probleme legate de gestionarea medicamentelor și de calitatea îngrijirii medicale.

Cu toate acestea, unii medici resping acuzațiile, sugerând că acestea ar putea fi generate de un conflict între actuala și fosta conducere a secției de Terapie Intensivă.

Pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon sunt angajați 13 medici, iar alte 3 posturi sunt în proces de concurs pentru a completa numărul de 25 de locuri destinate pacienților. În luna martie, 80 de persoane au pierit în această secție a spitalului Pantelimon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net