Negocieri record cu băncile! 1,3 milioane de euro au ajuns în 2020 la românii cu credite

image
Datornicii la b─ânci care au apelat la negociere au reu╚Öit s─â ob╚Ťin─â bani

Anul trecut, 1,3 milioane de euro au ajuns la rom├ónii cu credite ├«n urma negocierilor cu b─ânicle intermediate de Centrul de Solu╚Ťionare Alternativ─â a Litigiilor ├«n domeniul Bancar (CSALB). Asta ├«nseamn─â, o valoare medie, de p├ón─â la 3.700 de euro de persoan─â, cu aproape 40% dec├ót ├«n al╚Ťi ani.

Num─ârul cererilor conforme ├«nregistrate ├«n 2020 marcheaz─â o cre╚Ötere cu aproximativ 18% ├«n raport cu anul 2019. Num─ârul dosarelor (cereri acceptate de b─ânci/IFN spre negociere ├«n 2020 vs 2019) ├«nregistreaz─â o sc─âdere de 14%, ├«n timp ce num─ârul cererilor solu╚Ťionate amiabil ├«n 2020 (direct de p─âr╚Ťi, dar dup─â sesizarea CSALB), a ├«nregistrat o cre╚Ötere cu 32% fa╚Ť─â de anul anterior.

Procentul cererilor clasate din total a scăzut la 28% în 2020, de la 31% în 2019 și 45% în 2018). Multe cereri au fost clasate din motive obiective.

435 de cerei respinse de b─ânci de la negociere

Astfel, 435 cereri au fost respinse de b─ânci pentru c─â se refereau la radierea din Biroul de Credit, erau solicit─âri referitoare la creditele de tip ÔÇŁPrima Cas─âÔÇŁ, prima de stat, crean╚Ťe cesionate, adic─â se refereau la situa╚Ťii pentru care exist─â legisla╚Ťii speciale.

ÔÇŁ├Än cazul a 260 de cereri clasate de b─ânci consider─âm c─â motivele de respingere invocate sunt nejustificateÔÇŁ, anun╚Ť─â reprezentan╚Ťii CSALB.

├Än 2020, rom├ónii au trimis c─âtre IFN-uri 576 cereri, dintre care doar 22 au fost acceptate pentru negociere. Alte 63 au fost solu╚Ťionate amiabil.

Valoarea beneficiilor ob╚Ťinute din negocierile consumatori-b─ânci/IFN ├«n cei cinci ani de activitate ai CSALB a dep─â╚Öit 4 milioane de euro.

├Än condi╚Ťiile reducerii num─ârului de dosare ╚Öi a recordului valoric ├«n ceea ce prive╚Öte beneficiile ob╚Ťinute anul trecut, a crescut valoarea medie a beneficiilor per dosar finalizat prin ├«mp─âcarea p─âr╚Ťilor.

Dac─â ├«n 2019 valoarea medie era de 2.700 de euro, ├«n 2020 a fost de 3.700 de euro. 69% dintre dosarele ├«ncheiate prin ├«mp─âcarea p─âr╚Ťilor au valoarea beneficiilor sub 5.000 de euro.

Pentru 31% dintre dosarele ├«ncheiate prin ├«mp─âcarea p─âr╚Ťilor valoarea beneficiilor dep─â╚Öe╚Öte 5.000 de euro.

Cazul unui consumator care a negociat după amânarea ratelor

Angela Pantiloiu, din Sebe╚Ö, avea trei credite f─âcute la aceea╚Öi banc─â, ├«ns─â dup─â decesul so╚Ťului nu le-a mai putut pl─âti din pensia de fost cadru didactic.

Din acest motiv, timp de doi ani a fost nevoit─â s─â se reangajeze. Anul trecut, a apelat ╚Öi la am├ónarea cu 9 luni a ratelor, ├«n speran╚Ťa c─â-╚Öi va reveni.

ÔÇŁAm depus o cererea la CSALB pe 7 ianuarie, f─âr─â s─â am mari a╚Ötept─âri. Dar, dup─â doar dou─â s─âpt─âm├óni am primit o mare bucurie. Conciliatorul Drago╚Ö Gheorghe a propus unificarea creditelor ├«n unul singur ╚Öi o perioad─â de gra╚Ťie de ╚Öase luni, timp ├«n care nu pl─âtesc dob├ónda. Tot conciliatorul a propus ca pentru ultimele 30 de luni din credit rata lunar─â s─â scad─â de la 1.600 de lei la 1.200 de lei. Din fericire banca a acceptat, iar reducerea total─â este de aproximativ 4.000 de euro, f─âr─â de care nu ╚Ötiu cum m-a╚Ö fi descurcatÔÇŁ, a povestit femeia.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Românul care se ceartă cu banca: bărbat, are între 31-40 de ani și e din București

Ai probleme cu banca? Ei ţi le rezolvă!

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png