Nehammer vorbește din nou despre migrație. De ce nu vrea România în Schengen

Karl Nehammer a exprimat în cadrul Congresului PPE o preocupare profundă referitoare la amploarea alegerilor actuale, subliniind că acestea au implicații majore pentru viitor.

Nehammer vorbește din nou despre migrație / foto: presidency.ro
Nehammer vorbește din nou despre migrație / foto: presidency.ro

El a evidențiat o tendință de radicalizare a partidelor politice din Uniunea Europeană, atât de stânga, cât și de dreapta. Acest lucru, conform cancelarului Austriei, nu este benefic pentru UE, subliniind responsabilitatea centrului-dreapta de a aborda temerile și preocupările cetățenilor.

„Vedem că în UE partidele se radicalizează, atât cele de stânga cât şi cele de dreapta. Acesta nu este un lucru bun, pentru UE, este datoria noastră să luăm în serios temerile şi preocupările cetăţenilor noştri.

Trebuie să ne întrebăm noi, ca forţă de centru-dreapta, ce putem să le oferim, cum putem să le dăm o lume mai bină, prin politici credibile, arătându-le că noi suntem capabili să continuăm pe această cale, că luăm preocupările oamenilor în serios, de exemplu migraţia, mai ales migraţia ilegală”, a spus cacelarul Austriei.

Nehammer a pledat pentru adoptarea unor politici credibile care să răspundă acestor preocupări, cu accent pe migrația ilegală, ca exemplu relevant.

Necesitatea de a a apăra granițele Austriei împotriva teroriștilor

Nehammer a insistat asupra necesității de a întări apărarea la granițele externe, exemplificând cu amenințarea migrației ilegale din Federația Rusă către Finlanda. Acesta a subliniat importanța acordării de asistență și finanțare pentru securizarea frontierelor, implementarea unor proceduri rapide de azil și repatrierea celor care se află ilegal pe teritoriul UE.

Pe lângă aceasta, Nehammer a evidențiat importanța luptei împotriva terorismului și a crimei organizate, atât în Europa, cât și în Orientul Mijlociu. A pledat pentru abordarea serioasă a acestor chestiuni și pentru implicarea activă în asigurarea securității în cadrul UE.

El a subliniat că securitatea este fundamentul libertății și că, în aceste vremuri tulburi, este esențial ca democrația să fie protejată.

Nehammer a îndemnat la combaterea antisemitismului, afirmând că acesta nu trebuie să aibă loc în Europa și că este responsabilitatea noastră să protejăm demnitatea și valorile noastre.

În final, cancelarul austriac a accentuat importanța comunicării credibile și a acțiunilor concrete în abordarea viitorului UE. A subliniat nevoia de a oferi oportunități și perspective în special țărilor din Balcanii de Vest, evidențiind că este crucial să acționăm pentru a demonstra sprijinul real al Europei, în loc să ne limităm la simple declarații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net